Vesti iz trgovine

logo_mk_grupaPrema navodima pisanih medija, MK grupa namerava da kupi grčku državnu kompaniju za proizvodnju šećera Helenik Šugar (Hellenic Sugar Industry), što je ranije i najavljivala grčka ATE banka. 

Većinski vlasnik komapnije Helenik Šugar Industri je grčka ATE banka koja poseduje 82,33 odsto akcija. MK Grupa je podsetila i da je prodaja ove šećerane deo mera konsolidacije bankarskog sistema i privrede Grčke. MK grupa je, na zahtev, odobrila objavljivanje informacije na sajtu grčke ATE banke i Atinske berze da je Sunoko (u vlasništvu MK grupacije) ušao u drugi krug međunarodnog tendera za kupovinu većinskog paketa akcija (82,33 odsto) Helenik Šugar Industrija, u čijem su sastavu dve šećerane u Srbiji kao i pet šećerana u Grčkoj.

 

MK grupa je poseduje šećerane u Baču, Kovačici i Pećincima. U sastavu ove grupacije nalazi se više od 35 povezanih preduzeća koja posluju u zemlji i inostranstvu. MK Grupa se bavi strateškim vođenjem poslovanja i korporativnim upravljanjem u oblastima poljoprivrede i poljoprivredne industrije, turizma, upravljanja nekretninama, IT tehnologije, finansija i dr.