Vesti iz trgovine

fashion_houseDirektor kompanije Blekoak divelopments (Blackoak Development), Đura Stanić, najavio je otvaranje velikog autlet centra Fashion House kod Inđije, vredan 40 miliona evra, u martu 2012. godine. Autlet centar se nalazi u blizini autoputa Beograd - Novi Sad kako bi bio pristupačan potrošačima iz dva najveća grada u Srbiji.

U prvoj fazi biće otvoreno više od 70 prodavnica velikih svetskih firmi u kojima će cene biti niže od 30 do 80 odsto u odnosu na uobičajene maloprodajne cene, što i jeste glavna prednost za potrošače kada se govori o razlici između "standardnih" i autlet tržnih centara.

S obzirom da ovakvi formati nisu do sada bili zastupljeni u našoj zemlji, ovo će biti prvi pravi autlet centar u Srbiji. Stanić je dodao da je njegova kompanija, koja je investitor ovog projekta, odabrala Inđiju kao lokaciju zbog brze administracije u toj opštini. Inđiju takođe očekuju mnoga ulaganja u oblastima IT i energetske industrije, prerade životinjskog otpada i kanalizacione infrastrukture.