Hana Čermakova

Vesti iz trgovine

Beograd, januar 2024. – Trgovinski lanac Delez Srbija imenovao je Hanu Čermakovu za novu privremenu potpredsednicu zaduženu za nabavku i pozicioniranje proizvoda, upravljanje komercijalnim i marketing timovima.

Ona će kao članica Izvršnog odbora biti značajna podrška daljem razvoju kompanije. Na ovoj poziciji zameniće Goricu Jovović koja je od 1. januara ove godine postala privremena generalna direktorka maloprodajnog lanca.

„Hana Čermakova je stručnjak sa bogatim internacionalnim iskustvom u maloprodaji i dubokim razumevanjem tržišta. Uverena sam da će njeno znanje i liderstvo biti snažna podrška kolegama. Doneće novu energiju i stručnost u naš tim, i radujem se da zajedno radimo na ostvarivanju ambicioznih ciljeva u godinama koje dolaze“, poručila je Gorica Jovović.

Hana Čermakova je iskustvo u retail industriji gradila na češkom tržištu, a poslednjih 15 godina je provela na liderskim pozicijama u maloprodajnim lancima. Češkom trgovinskom lancu Albert, koji je deo Ahold Delez Grupe, se priključila 2014. godine kada je postala direktor komercijalnog odeljenja, a tokom godina je napredovala kroz različite funkcije, izgrađujući svoju stručnost u oblasti nabavke i pozicioniranja proizvoda. Njeno iskustvo i angažovanje na brojnim projektima preporučili su je za prestižnu poziciju u kompaniji Delez Srbija koja je članica Ahold Delez Grupe.

Hana Čermakova je diplomirala na Češkom tehničkom univerzitetu u Pragu, a iza sebe ima više od 30 godina rada u različitim industrijama.