Sklavenitis

Vesti iz trgovine

Najveći maloprodajni lanac u Grčkoj planira međunarodne operacije i ulazak u više zemalja, nezvanično saznaje portal Retail Serbia.

Sklavenitis grupa posluje sa super i hipermarketima Sklavenitis u Grčkoj i Kipru, kao i sa veleprodajnim centrima The Mart (nekadašnji Makro/METRO AG). U sklopu kompanije posluje i lanac Xalkiadakis na Kritu. Grupa trenutno ima udeo od preko 30% u Grčkoj i zabeležila je rekordne rezultate i promet od preko 4,4 milijarde evra. Kompanija je započela aktivnosti za međunarodne operacije, a nezvanično se saznaje da bi zemlje Balkana mogle biti prve na kojima se planira ulazak i poslovanje sa brendom Sklavenitis.

Grupa je nedavno kupila lokaciju za izgradnju još jednog logističkog centra a pored maloprodajne mreže u sklopu kompanije posluju i pojedini proizvodni kapaciteti u sektoru papira.

sklavenitis supermarketSklavenitis supermarket

Sklavenitis grupa trenutno posluje sa više od 500 objekata Sklavenitis, 18 veleprodajnih The Mart objekata i sa 40 supermarketa Xalkiadakis koji su se nekada nalazili u vlasništvu kompanije Veropoulos. Sklavenitis je poslednjih godina velika sredstva investirao i u online prodavnicu koja u ponudi ima više desetina hiljada artikala. Brend Sklavenitis nije prisutan na televizijama i društvenim mrežama. Grupa zapošljava trenutno oko 37.000 radnika.