Vesti iz trgovine

Kort MarketJedan od najvećih trgovačkih lanaca u Republici Srpskoj i BiH zatvorio je nedavno jedini maloprodajni objekat u Srbiji.

Kort market svečano je otvoren u Novom Sadu krajem 2016. godine. Objekat se prostirao na oko 800m2 prodajne površine i potrošačima je svakodnevno nudio širok asortiman artikala. Prilikom otvaranja, predstavnici kompanije Fructa Trade-a u čijem se vlasništvu nalazi trgovački lanac najavili su velike planove za Srbiju i otvaranje više od 50 supermarketa.

Fructa Trade i Kort marketi uspešno nastavljaju svoju ekspanziju na teritoriji Republike Srpske i otvaraju nove maloprodajne objekte. Menadžment je i tokom prošle godine potvrdio da će i narednih godina doći do otvaranja novih supermarketa, kako u BiH, tako i u Srbiji.

Na upit portala Retail Serbia da li je kompanija potpuno povukla svoje poslovanje zatvaranjem marketa u Novom Sadu ili je u planu otvaranje u drugim gradovima, iz sedišta Fructa Trade-a nisu imali odgovor. Prema podacima upisanim u APR, Fructa Trade je i dalje aktivna kompanija u Srbiji.