Vesti iz trgovine

Svetofor BeogradMaloprodajni lanac Svetofor nakon godinu dana poslovanja u Srbiji planira da poveća svoje aktivnosti na srpskom tržištu otvaranjem prvog marketa u Beogradu i na još tri lokacije širom Srbije.

Ruski diskonter Svetofor uskoro će otvoriti prvi market u Beogradu na adresi Surčinski Put 5, u blizini naselja Bežanijska kosa. Pored otvaranja prvog maloprodajnog objekta u Beogradu, Svetofor će nastaviti svoje širenje na srpskom tržištu otvaranjem još tri marketa, drugi u Čačku i prve objekte u Kikindi i Trsteniku. Svetofor trenutno posluje sa više od 15 maloprodajnih objekata diskontog tipa u kojima se roba izlaže na palete ili komore. U ponudi Svetofor prodavnica nalazi se oko 40% uvoznih artikala iz Rusije. Prosečna površina Svetofor marketa u Srbiji iznosi oko 1.000m2.

Svetofor je deo ruske Torgservis grupe koja u Srbiji posluje sa dve nezavisne kompanije Beltorg (Svetofor marketi) i Ros Produkt Servis Beograd ( MERE marketi). Prvi MERE market otvoren je u Batajnici krajem 2020 godine, dok je lanac Svetofor operacije započeo nekoliko meseci kasnije. Brend MERE uskoro planira da uđe na tržišta Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije. Na matičnom tržištu grupacija poseduje treći po veličini lanac.