Tomislav Petković, kompanija AmRest: Planiramo otvaranje novih KFC i Starbucks restorana u Srbiji i regionu

KFC Srbija

Kompanija AmRest, planira da širi svoje poslovanje na srpskom tržištu sa novim KFC i Starbucks restoranima.

AmRest je svoje poslovanje u Srbiji započeo otvaranjem KFC restorana, da bi od 2017. širenje mreže započelo i novim Drive restoranima koji su sada dostupni na tri lokacije u Srbiji na OMV benzinskim stanicama. Dve godine kasnije, AmRest u sklopu Rajićeva šoping centra otvara i prvu Starbucks kafeteriju.

O budućim planovima ispred kompanije AmRest, Tomislav Petković je izjavio:

"U 2020. godini otvorili smo tri nova objekta, dva KFC restorana i jedan Starbucks u Beogradu. Kako na tržištu ima dosta potencijala za dalje širenje, planiramo da nastavimo sa otvaranjem novh objekata, kako u Srbiji tako i u regionu. Sa kompanijom OMV imamo sjajnu saradnju. Drive through format se pokazao kao najdostupnija i najudobnija opcija za naše potrošače u vreme pandemije. U skladu sa tim i mi ćemo prilagoditi svoje razvojne planove kako bismo se približili svojim potošačima i njihovim potrebama i navikama. Jedna od osnovnih vrednosti AmResta je to da je potrošač uvek u fokusu, a to znači da slušamo i aktivno odgovaramo na potrebe naših potrošača."

KFC:

Prvi KFC restoran otvoren je 1930. godine i danas su rasprostranjeni u više od 100 zemalja. U oktobru 1986. godine kompanija PepsiCo.Inc kupila je lanac restorana. Godine 1997. kompanija PepsiCo.Inc objavljuje prelazak restoranskog poslovanja u odvojenu kompaniju TRICON Global Restaurants Inc. koja je objedinila brendove poput KFC, Pizza Hut i Tacco Bell.

Starbucks:

Starbacks Coffe je osnovan 1971. u SAD-u. Kompanija trenutno posluje na više od 30.000 lokacija širom sveta i najveći je lanac kafeterija. U ponudi se pored velikog izbora raznovrsne kafe nalaze i sendviči, sokovi, kolači, suveniri...

AmRest:

Kompanija AmRest trenutno je najveći operater restorana u centralnoj i istočnoj Evropi prisutna na više od 2.000 lokacija. AmRest sarađuje sa lancima KFC, Starbucks, Burger King, Pizza Hut, dok se u vlasništvu kompanije nalazi još nekoliko lanaca restorana u svetu.