House Market i IKEA uskoro otvaraju prodavnicu na 1.200m2

IKEA Bugarska Sofija

Kompanija House Market Bugarska, saopštila je da će nastaviti širenje maloprodajne mreže pod IKEA franšizom otvaranjem nove robne kuće u Sofiji.

Kako je saopšteno, nova robna kuća u Bugarskoj nalaziće se u centru Sofije u sklopu šoping centra Mall Of Sofia. Prodavnica će ponuditi celokupan asortiman od 8.000 artikala poručivanjem preko interneta i preuzimanjem u novoj robnoj kući, dok će oko 1.000 artikala, uključujući i švedsku hranu biti dostupno u stalnoj ponudi nove prodavnice.

"Mesto u Mall Of Sofia će se bitno razlikovati od dosadašnjih lokacija u Bugarskoj. U prodavnici će klijenti moći da se konsultuju, zatraže projekat kuhinje i sl. Pored standardnih, kupcima će na raspolaganju biti i samouslužne kase. Aktivnost će biti operativno raspoređena, neće biti prostora za skladištenje. Kupljena roba biće isporučena direktno na adresu koju je kupac naznačio", saopšteno je iz kompanije.

IKEA je u septembru prošle godine otvorila svoju drugu robnu kuću u Bugarskoj koja se nalazi u Delta Planet Mall-u u Varni, šoping centru u vlasništvu kompanije Delta Holding.

House Market Bugarska:

Švedski gigant je na bugarsko tržište ušao 2011. godine u saradnji sa kompanijom House Market Bugarska, članicom Fourlis Group iz Grčke. Grupa poseduje franšizne ugovore i IKEA licencu za tržišta Grčke, Bugarske i Kipra. Grčka filijala upravlja sa pet, Bugarska sa dve i Kiparska sa jednom robnom kućom. Pored ugovora koji ima sa kompanijom IKEA, Fourlis Group upravlja i sa maloprodajnom mrežom Intersport-a na u Grčkoj, Bugarskoj, Rumuniji i Kipru. Grupa je osnovana 1950. godine.