HIT MAX - novi lanac hipermarketa

HIT MAX Bugarska

Nemački lanac hipermarketa HIT, u vlasništvu Dohle Handelsgruppe GmbH & Co. KG i zvanično više ne posluje na Balkanu, povlačenjem svojih operacija iz Bugarske.

Bugarski "Нативе Ланд Холдинг" preuzeo je nemačke HIT hipermarkete koji od sada posluju pod imenom HIT MAX, čime je nemački trgovac i zvanično povukao svoje poslovanje prodajom maloprodajnih centara u Bugarskoj koji su se nalazili u Sofiji u kvartovima Mladost i Liulin.

Poslednjih godina HIT hipermarketi su poslovali sa negativnim rezultatima. U 2018. godini gubitak je iznosio 255 hiljada leva, dok je godinu ranije iznosio 242 hiljade. Kompanija je poslovanje u Bugarskoj otpočela 2004. godine otvaranjem prvog objekta, dok je godinu kasnije otvorila i drugi koji se prostire na 7.700 kvadrata. U ponudi se nalazi oko 40.000 artikala.

Dohle Handelsgruppe GmbH & Co. KG je porodična kompanija. Prva prodavnica otvorena je 1901. godine, dok pod brendom HIT posluje od 1960. I pored toga što je 80-ih godina kompanija poslovala sa samo 17 objekata, Dohle Handelsgruppe GmbH beleži rast i preuzima više stotina supermarketa od grupacija Rewe i Tengelmann.

"Нативе Ланд Холдинг" deluje u oblastima trgovine gasom, žitarica, zemljišta i upravljanjem nekretnina. U 2018. godini kompanija je ostvarila profit od 23,3 miliona leva. Kompanija posluje i kroz maloprodajnu mrežu preuzimanjem prodajnih centara Baumax koji su kasnije rebrendirani u HomeMax.