Vesti iz trgovine

PEVEX HrvatskaPrvi hrvatski trgovački lanac PEVEX d.d. osnovan je 1990 godine. Izdvaja se prepoznatljivošću i posebnošću u odnosu na ostale prisutne “uradi sam” trgovine.

Poslednji novootvoreni prodajni centar kompanija je otvorila u Vinkovcima, a o budućim planovima na matičnom tržištu i zemlje regiona, za Retail Serbia, govori Jurica Lovrinčević, predsednik Uprave PEVEX-a.

„Trenutno smo prisutni u svim većim gradovima Hrvatske, a zadnji u nizu od 26 prodajnih centara koliko ih imamo – otvorili smo prošle godine u jesen u Vinkovcima. Takođe smo u zadnjem delu prošle godine preselili poslovanje naših prodajnih centara u gradovima Makarskoj i Slavonskom Brodu, na atraktivnije lokacije. Nove centre na tim novim lokacijama smo modernizirnizovali i uredili po najsavremenijim standardima za sigurnu kupovinu i rad naših zaposlenih. Primera, u njih smo uveli takođe termalne kamere za merenje temperature zaposlenih i kupaca, kao zaštitnu meru u doba pandemije. Tu meru, koju su uvele tek neke bolnice, PEVEX je uveo prvi od svih trgovačkih lanaca u Europskoj uniji i to u sve svoje prodajne centre. Zbog toga je i nagrađen od Hrvatske udruženja menadžera sigurnosti za „najbolji projekt poslovnog sektora u ostvarivanju sigurnosti zajednice“. Trenutno smo još uvek fokusirani na poslovanje i fizičko širenje samo u Hrvatskoj pa o regiji još ne razmišljamo. Ipak učestvujemo u međunarodnom poslovanju kao članica međunarodnog lanca A.R.E.N.A od 2018. godine te članica maloprodajne grupacije EXPERT od 2020. godine. Za ovu, 2021. godinu, imamo u planu otvaranje više dostavnih centara širom Hrvatske po uzoru na Ikeine, kako bismo postali još brži u poslovanju s našim poslovnim partnerima i dostupniji za naše kupce kojima nudimo oko 50.000 različitih proizvoda kroz 7 prodajnih programa.“, naveo je predsednik Uprave PEVEXA Jurica Lovrinčević.

PEVEX Predsednik

PEVEX maloprodajni centri rasprostranjeni su u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Bjelovaru, Sisku, Karlovcu, Koprivnici, Čakovcu, Kutini, Virovitici, Varaždinu, Dubrovniku, Makarskoj, Puli, Splitu, Šibeniku, Zadru, Samoboru i Vinkovcima.