Otvoren INTEREX hipermarket na 3.000m2

Interex Kosovo

Nekadašnji francuski maloprodajni lanac Interex, uz novog vlasnika, povećava svoje prisustvo na Balkanu otvaranjem novog hipermarketa.

Emona grupa sa Kosova, svečano je otvorila novi hipermarket pod brendom Interex koji se nalazio u vlasništvu francuske grupe Intermarche. Kosovska trgovačka grupa je 2018 godine preuzela celokupnu mrežu Interexa na Kosovu, ali i zadržala celokupnu ponudu francuskih brendova iz asortimana privatnih robnih marki.

Novi INTEREX hipermarket nalazi se u Suvoj Reci. Novi savremeni objekat Interexa zauzima 3.000 kvadratnih metara i nudi širok asortiman proizvoda svih kategorija. Kompanija je u novom trgovačkom centru otvorila i više od 100 novih radnih mesta. Iz Interexa su saopštili da novi hipermarket predstavlja dodatnu vrednost jer će kupcima u Suvoj Reci omogućiti snabdevanje širokog izbora proizvoda po najnižim cenama na tržištu.

Sa više od 20 hipermarketa, Interex je danas najveći maloprodajni lanac na Kosovu. Emona je svoju prvu prodavnicu otvorila 1976 i poslovala do 1999 godine, nakon čega dolazi do zatvaranja maloprodajne divizije, koja se obnavlja 2004 otvaranjem supermarketa pod brendom Emona i Emona City. Tokom 2018 kompanija preuzima trgovački lanac Interex supermarketi CDE K i započinje rebrendiranje svojih objekata pod nekadašnjim francuskim brendom.