Vesti iz trgovine

Jysk SrbijaDanski maloprodajni lanac Jysk, nastavlja širenje maloprodajne mreže u Srbiji otvaranjem četiri nove prodavnice.

Jysk Srbija, deo danske Lars Larsen grupacije, nastavlja širenje maloprodajne mreže na našem tržištu otvaranjem novih prodavnica u Beogradu, Vranju, Obrenovcu i Mladenovcu. U fiskalnoj 2019/2020 kompanija je u Srbiji zabeležila rast prometa za 25%. Nova prodavnica u Beogradu otvorena je na adresi Južni Bulevar 95. Širenje prodajne mreže nastavilo se i otvaranjem prve prodavnice u Obrenovcu, na adresi Vojvode Mišića 36G. Na 1000m2 kupcima je ponuđen širok asortiman za uređenje doma, a u novootvorenoj prodavnici zaposleno je šest radnika.

Kompanija Jysk stigla je i u Vranje otvaranjem prodavnice u sklopu nedavno otvorenog retail parka Zona. Na više od 1000m2 Jysk nudi širok asortiman za uređenje doma. U novom objektu zaposleno je osam radnika. Povodom otvaranja prve prodavnice u Vranju, Jysk je kao donaciju isporučio nameštaj predškolskoj ustanovi „Naše dete˝. „JYSK je kao kompanija angažovana kroz društveno odgovorne projekte i uvek se trudimo da odgovorimo na lokalne potrebe. Našim dolaskom u Vranje nismo otvorili samo nova radna mesta, već svojim angažmanom u obliku ove donacije odgovaramo na stvarne potrebe ovog grada i njegovih stanovnika. Verujemo da je ulaganje u školstvo ulaganje koje će nam pružiti najveću moguću nagradu zauzvrat: zdrave i produktivne odrasle osobe. Izuzetno mi je zadovoljstvo da smo imali priliku pomoći i razveseliti ovu decu.˝ izjavio je Zoran Malešević, retail menadžer JYSK-a za Srbiju.

Jysk je svoju novu prodavnicu otvorio i u Mladenovcu, na adresi Kralja Petra I 1a. Radnja će poslovati na gotovo 1.000m2, a zaposliće šest novih radnika. Povodom otvaranja Jysk je uručio donaciju Centru za smeštaj i dnevni boravak dece ometene u razvoju.

JYSK je osnovan 1979. godine u Danskoj, a danas JYSK grupacija posluje sa preko 2.900 prodavnica u 51 državi širom sveta. Grupacija JYSK zapošljava gotovo 26.500 zaposlenih uz godišnji promet od oko 4,1 milijardu eura.