Vesti iz trgovine

Lego SrbijaDanska kompanija Lego planira da napravi ekspanziju do kraja godine na globalnom nivou otvaranjem 120 novih Lego Store maloprodajnih objekata.

Lego trenutno u svetu posluje sa 612 maloprodajnih objekata, a do kraja tekuće godine u planu je da se mreža Lego Store poveća za novih 120 lokacija. Prema najavama, više od 80 objekata biće otvoreno u Kini, dok bi se ostali objekti otvorili na evropskim tržištima. Lego je izvestio da je u prvoj polovini godine zabeležio dvocifreni rast prodaje, a da je na njega uticala i epidemija Covid - 19, tokom koje je prodaja putem online kanala bila udvostručena.

LEGO Store Srbija:

Lego Store je u Srbiji prisutan od 2017. godine kada je otvorena prva prodavnica u šoping centru Rajićeva u Beogradu. Tokom 2018. godine, otvorena je i druga prodavnica u Srbiji pod licencom poznatog brenda. Vlasnik Lego Store brenda za Srbiju je mađarska kompanija Bravostore koja poseduje Lego prodavnice i u Hrvatskoj, Rumuniji...

Kompanija Lego osnovana je 1932. godine u Danskoj. Naziv Lego osmislio je osnivač i bivši predsednik kompanije Ole Kirk Kristiansen. Lego je od osnivanja do danas proizveo više od 700 milijardi kockica.