LEGO najavio ekspanziju otvaranjem 120 novih prodavnica

Lego Srbija

Danska kompanija Lego planira da napravi ekspanziju do kraja godine na globalnom nivou otvaranjem 120 novih Lego Store maloprodajnih objekata.

Lego trenutno u svetu posluje sa 612 maloprodajnih objekata, a do kraja tekuće godine u planu je da se mreža Lego Store poveća za novih 120 lokacija. Prema najavama, više od 80 objekata biće otvoreno u Kini, dok bi se ostali objekti otvorili na evropskim tržištima. Lego je izvestio da je u prvoj polovini godine zabeležio dvocifreni rast prodaje, a da je na njega uticala i epidemija Covid - 19, tokom koje je prodaja putem online kanala bila udvostručena.

LEGO Store Srbija:

Lego Store je u Srbiji prisutan od 2017. godine kada je otvorena prva prodavnica u šoping centru Rajićeva u Beogradu. Tokom 2018. godine, otvorena je i druga prodavnica u Srbiji pod licencom poznatog brenda. Vlasnik Lego Store brenda za Srbiju je mađarska kompanija Bravostore koja poseduje Lego prodavnice i u Hrvatskoj, Rumuniji...

Kompanija Lego osnovana je 1932. godine u Danskoj. Naziv Lego osmislio je osnivač i bivši predsednik kompanije Ole Kirk Kristiansen. Lego je od osnivanja do danas proizveo više od 700 milijardi kockica.