Vesti iz trgovine

MaximaLitvanska trgovačka kompanija Maxima pravi snažnu ekspanziju u Bugarskoj otvaranjem novih diskont marketa u nekoliko gradova širom zemlje.

Maxima Bugarska, ogranak litvanske Maxima Grupe, nastavlja snažno širenje maloprodajne mreže u nekoliko gradova širom Bugarske. Kompanija je samo u Plodvilu u jednom danu otvorila šest novih diskontnih prodavnica.

"Mi ne samo da otvaramo lepe i velike prodavnice u Plovdivu, već planiramo da stvorimo potpuno novi format za naše supermarkete. Danas je T Market pokazao svoje novo lice. Naša kompanija je prešla dug put do danas i sa sigurnošću možemo da kažemo da smo prešli nekoliko nivoa gore. Trenutno smo u top 4 trgovačkih kompanija u Bugarskoj", izjavio je na svečanom otvaranju šest novih prodavnica Peter Pavlov izvršni direktor Maxima Bugarska. Maxima je za 6. februar najavila da će otvoriti još jednu, 11. po redu prodavnicu u Plovdivu.

Širenje maloprodajne mreže nastavilo se i u Sofiji otvaranjem dve nove prodavnice. Iz Maxima Grupe su saopštili da su srećni što su povećali svoje prisustvo u glavnom gradu Bugarske, kako bi što više potrošača moglo da obavi kupovinu po povoljnim cenama i iskoristi akcijske ponude.

Nešto ranije, pod brendom T Market, Maxima je otvorila i novu prodavnicu u Jetropolju, gradu koji broji više od 11.000 stanovnika. Povodom otvaranja još jedne u nizu prodavnica, lanac je saopštio da je potrošačima ponudio širok asortiman proizvoda.

Maxima investira i u modernizaciju maloprodajne mreže:

Pored širenja maloprodajne mreže otvaranjem novih prodavnica u celoj zemlji, kompanija je počela da investira i u modernizaciju postojećih prodavnica uvođenjem samouslužnih kasa u nekoliko objekata u Sofiji. Iz Maxime su saopštili da su njihovi objekti prvi u Bugarskoj uveli samouslužne kase, čime će njihovim kupcima kupovinu učiniti još prijatnijom.

Maxima Grupa sa sedištem u Litvaniji, posluje sa maloprodajnim mrežama u Litvaniji, Estoniji, Letoniji, Poljskoj i Bugarskoj. Mreže marketa razvijaju se pod brendovima T Market, Maxima Barbora, Stokrotka. Kompanija u Bugarskoj poseduje 82 prodavnice na površinama od 400 do 800 kvadrata i zapošljava više od 1600 radnika.