Diskonteri u Srbiji dobijaju konkurenciju - PEPCO otvara prve prodavnice

PEPCO

Diskontni maloprodajni lanac Pepco, uskoro otvara svoje prve prodavnice i zvanično ulazi na tržište Srbije.

Diskonteri u Srbiji uskoro dobijaju velikog konkurenta, poljski lanac Pepco, koji planira da uskoro i zvanično uđe na srpsko maloprodajno tržište. Pepco već više od godinu dana radi na uspostavljanju svog tima u Srbiji, dok se u narednih nekoliko meseci očekuje i otvaranje prvih prodavnica. Kompanija je predhodnih godina ušla na tržišta Slovenije, Hrvatske i Bugarske u kojima je već izgradila maloprodajne mreže sa više desetina objekata.

Pepco trenutno poseduje više od 1.600 diskont prodavnica u Poljskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Slovačkoj, Rumuniji i Bugarskoj. U asortimanu Pepco trgovina nalazi se odeća, obuća, stvari za kuću i baštu, igračke i ukrasni predmeti, ukupno 3.800 proizvoda iz 30 grupa.

Pepco zapošljava 16.000 radnika i nalazi se u vlasništvu južnoafričke grupacije Steinhoff International Holdings koja na srpskom tržištu posluje sa Emmezeta robnim kućama u Beogradu, Čačku i Nišu. Kompanija Pepco trenutno gradi najveći logistički centar u Mađarskoj u koji će investirati više od 80 miliona evra.