Daniela Reichenbach, Eurospin Italija: Srbija "trenutno" nije u planu za otvaranje prodavnica

Eurospin

Eurospin Italija uskoro i zvanično ulazi na tržište Hrvatske. Iz kompanije nisu želeli da potvrde, ali ni da demantuju informacije da aktivno ispituju tržište Srbije nakon dolaska Lidla.

Eurospin, najveći lanac diskontnih prodavnica u Italiji tokom ove godine zvanično ulazi na tržište Hrvatske otvaranjem prvih 20 marketa, ali i na tržište Malte u kojoj planira više od 10 objekata. Na upit portala Retail Serbia, da li kompanija aktivno radi na analizi tržišta Srbije nakon dolaska Lidla, Daniela Reichenbach je ispred Eurospin Italija kratko izjavila da u ovom trenutku nije u planu otvaranje diskont marketa u Srbiji. Ipak, iz sedišta najvećeg diskontera u Italiji nisu želeli da potvrde, ali ni da demantuju informacije da li kompanija aktivno radi na analizi tržišta Srbije nakon dolaska nemačkog Lidla.

Eurospin će ove godine otvoriti prvih 20 marketa u Hrvatskoj, dok se narednih godina očekuje otvaranje više od 100 diskonta širom zemlje i tako postati najveći konkurent nemačkom Lildu koji u Hrvatskoj trenutno posluje na više od 100 lokacija.