Nemački lanac hipermarketa odlazi sa Balkana

HIT

Bugarski "Нативе Ланд Холдинг" preuzeće u narednom periodu hipermarkete nemačkog lanca HIT koji posluje u Bugarskoj.

Prodajom svojih hipermarketa u Bugarskoj, nemački lanac HIT povlači svoje poslovanje sa Balkana. Bugarski "Нативе Ланд Холдинг" će u narednom periodu preuzeti dva velika hipermarketa nemačkog trgovca koji posluju u Sofiji. HIT hipermarketi Bugarska, nalaze se u vlasništvu nemačke porodične kompanije HIT. Veliki prodajni centri nalaze se u kvartovima Mladost i Liulin.

Poslednjih godina HIT hipermarketi su poslovali sa negativnim rezultatima. U 2018. godini gubitak je iznosio 255 hiljada leva, dok je godinu ranije iznosio 242 hiljade. Kompanija je poslovanje u Bugarskoj otpočela 2004. godine otvaranjem prvog objekta, dok je godinu kasnije otvorila i drugi koji se prostire na 7.700 kvdrata. U ponudi se nalazi oko 40.000 artikala.

"Нативе Ланд Холдинг" deluje u oblastima trgovine gasom, žitarica, zemljišta i upravljanjem nekretnina. U 2018. godini kompanija je ostvarila profit od 23,3 miliona leva. Kompanija posluje i kroz maloprodajnu mrežu preuzimanjem prodajnih centara Baumax koji su kasnije rebrendirani u HomeMax.