Vesti iz trgovine

RossmannRossmann grupa, drugi po veličini lanac drogerija u Nemačkoj za sada nema planove za ulazak na nova tržišta na Balkanu, saopštili su iz direkcije kompanije.

Drugi po veličini lanac drogerija u Nemačkoj, Rossmann, planira dalji rast, ali nema planove za ulazak na nova tržišta. Florian Knauer, član Izvršnog odbora Nemačke i izvršni direktor grupe na globalnom nivou, o ulasku na nova tržišta na Balkanu je za portal Retail Serbia izjavio: "Naša kompanija je trenutno prisutna na dva balkanska tržišta (Albanija i Kosovo). Iako kontinuirano istražujemo nove mogućnosti za rast, u ovom trenutku ne planiramo započinjanje operacija i na drugim balkanskim tržištima".

27. septembra 2018. kompanija Rossmann je otvorila prvu drogeriju na Kosovu u tržnom centru Albi Mall i zvanično otpočela svoje poslovanje. Na 450 kvadrata prva Rossmann drogerija na Kosovu nudi širok asortiman artikala. Sin osnivača kompanije Dirk Roßmann zadužen je za međunarodne operacije i za aktivnosti grupe na Kosovu i Albaniji.

O kompaniji Rossmann:

Kompanija Rossman osnovana je 1972. godine otvaranjem prve drogerije u Hanoveru. Većinski deo vlasništva i danas pripada porodici Rossmann. Dirk Rossmann GmbH je danas drugi po veličini lanac drogerija u Nemačkoj i jedan od deset najvećih maloprodajnih lanaca. U 2018. godini grupa je ostvarila promet od 9,46 milijardi evra sa ukupno 3.930 prodajnih mesta u Nemačkoj, Poljskoj, Mađarskoj, Turskoj, Albaniji, Češkoj i Kosovu.