Vesti iz trgovine

IdeaKompanija Mercator S otvorila je dve nove i jednu modernizovanu prodavnicu. Trgovac i dalje beleži negativne rezultate poslovanja.

Kompanija Mercator S koja na srpskom maloprodajnom tržištu posluje sa Idea, Roda i Mercator brendovima nastavila je nakon duže pauze da investira u širenje i modernizaciju prodajne mreže otvaranjem dve nove i jedne modernizovane prodavnice. Kompanija je u beogradskom naselju Altina na adresi Ugrinovački put 47a, otvorila novu Idea prodavnicu sa ponudom koja obuhvata širok asortiman artikala za svakodnevnu kupovinu.

Nakon dve nedelje renoviranja, Mercator je otvorio i modenizovanu prodavnicu u Beogradu, na adresi Bulevar kralja Aleksandra 294. „Svojim urbanim izgledom, pažljivo odabranim asortimanom premium brendova, širokom ponudom svakodnevno potrebnih proizvoda, kao i kvalitetnom uslugom naša IDEA će nastojati da zadovolji sve potrebe svojih potrošača u komšiluku”,naveli su iz maloprodajnog lanca.

Tokom leta, kompanija Mercator S je otvorila i novu Idea prodavnicu u Leskovcu koja posluje sa većim formatom Idea Super. Na blizu 2.000 kvadrata Idea je potrošačima ponudila više od 13.000 raznovrsnih artikala. „Izuzetna nam je čast da otvorimo još jedan IDEA Super objekat koji je od velikog značaja za nas kao i za potrošače koji će sada imati bogat asortiman proizvoda po najpovoljnijim cenama. Idea trgovinski lanac uspešno posluje u Leskovcu od 2007. godine a kompanija trenutno zapošljava preko 160 ljudi u ovom gradu. Izuzetno smo ponosni na to što u našem asortimanu možete pronaći veliki izbor domaćih proizvoda, jer kao društveno odgovorna kompanija koja inače podržava lokalnu zajednicu, znamo da je i podrška domaćim proizvođačima bitna”, izjavio je Miloš MIlošević, direktor maloprodaje za IDEA baner, regije Istok.

U 2018. godini Mercator Grupa je u Srbiji sa prodavnicama Idea, Roda i Mercator ostvarila promet od 711 miliona evra i zabeležila gubitak od 14 miliona evra. Kompanija je tokom ove godine u Srbiji i regionu nastavila sa prodajom svojih maloprodajnih centara u kojima će poslovati kao zakupac. Prodajom nekretnina Mercator je smanjio dug za oko 200 miliona evra. Mercator S je trenutno drugi po veličini maloprodajni lanac u Srbiji.