Vesti iz trgovine

VeroGrčki lanac robnih kuća Jumbo S.A. beleži rast prodaje na svim tržištima u jugoistočnoj Evropi. Rast je zabeležio i grčki Veropoulos u Srbiji koji posluje sa dva brenda Super Vero i Jumbo.

Kompanija Jumbo S.A. sa najvećom maloprodajnom mrežom za decu i dom u jugoistočnoj Evropi beleži rast prodaje na svim tržištima. U finansijskoj 2018 / 2019 godini Jumbo je ostvario promet od 812,2 miliona evra na nivou grupe, čime je zabeležen rast od 7,8% u odnosu na godinu ranije. Kompanija najveći rast beleži u Rumuniji i Bugarskoj. Bugarska filijala grčkog lanca zabeležila je povećanje od oko 8%, odnosno 22,7 miliona evra.

Veropoulos Srbija, deo atinske kompanije VERO S.A. sa hipermarketima Super Vero i franšiznim Jumbo robnim kućama takođe beleži rast prodaje u Srbiji koji je u 2018. godini iznosio 4,6%. Srpska filijala je ostvarila ukupnu prodaju od 5,6 milijardi dinara, odnosno 47,7 miliona evra. Kompanija Veropoulos je početkom godine otvorila potpuno modernizovan i renoviran objekat na Novom Beogradu koji posluje sa brendovima Super Vero i Jumbo. U njegovu modernizaciju investirano je 3,5 miliona evra. Vero je franšizni partner kompanije Jumbo na tržištima Srbije i Makedonije sa ponudom od preko 10.000 artikala za decu, dom...

Jumbo je nedavno u saradnji sa kompanijom Balfin otvorio i prvu robnu kuću u Crnoj Gori koja se nalazi u prvom ritejl parku u Podgorici. Balfin grupa je najavila da će nastaviti širenje Jumbo brenda, dok je za sledeću godinu najavljen i ulazak na prvo tržište van jugoistočne Evrope ulaskom u Moldaviju.