IMMOFINANZ proslavio četiri godine poslovanja u Srbiji

stop shop

Austrijska kompanija IMMOFINANZ proslavila je četiri godine uspešnog poslovanja na teritoriji Srbije.

Kao potvrdu uspešog poslovanja možemo istaći deset STOP SHOP ritejl parkova, otvorenih u roku od četiri godine. Od otvaranja prvog ritejl parka u Srbiji sve do danas, IMMOFINNAZ je obezbedio 1,700 radnih mesta za građane Čačka, Niša, Valjeva, Lazarevca, Požarevca, Vršca, Sremske Mitrovice, Subotice, Borče i Smedereva. Ukupna površina STOP SHOP Retail parkova u Srbiji iznosi 90.200 kvadratnih metara.

Menadžer operacija kompanije IMMOFINANZ u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, gospodin Joško Piteša izjavio je da Srbija predstavlja povoljno poslovno okruženje za IMMOFINANZ koji će nastaviti da se dalje razvija na srpskom tržištu. „Kada smo 2015. godine došli u Srbiju imali smo jedno obećanje – da ostanemo i investiramo u ritejl tržište. Danas, sa 10 izgrađenih ritejl parkova, možemo sa ponosom da kažemo da smo uspešno ispunili naše ciljeve. Kada smo otvorili prvi STOP SHOP u Srbiji, u Čačku, obećali smo da ćemo u Srbiju investirati 60 miliona evra. Na otvaranju našeg 10-og ritejl parka, u Sremskoj Mitrovici, u avgustu 2019. objavili smo da je IMMOFINANZ-ova investicija u Srbiji porasla na 112 miliona evra”, istakao je Joško Piteša.

IMMOFINANZ STOP SHOP portfolio trenutno obuhvata 88 ritejl parkova u devet zemalja: Slovačka (16), Slovenija (14),  Mađarska (14), Austrija (13), Češka (10), Srbija (10), Poljska (8), Hrvatska (2) i Rumunija (1).

O IMMOFINANZ-U:

IMMOFINANZ je komercijalna kompanija koja se bavi investiranjem i razvojem u oblasti nekretnina čije su aktivnosti fokusirane na maloprodajne i kancelarijske segmente sedam glavnih regionalnih tržišta Evrope: Austriji, Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Poljskoj. Osnovna delatnost obuhvata upravljanje i razvoj nekretnina, na čelu sa brendovima STOP SHOP (ritejl), VIVO! (ritejl) i myhive (kancelarijski prostor) koji potvrđuju kvalitet i dobru uslugu. Kompanija poseduje portfolio nekretnina u vrednosti od gotovo 4.5 milijarde evra, koji obuhvata više od 210 objekata. IMMOFINANZ se nalazi na berzama u Beču (vodeći ATX indeks) i Varšavi.