U regionu nove specijalizovane Lindt i Heidi prodavnice - poznati brendovi ne najavljuju skoriji dolazak u Srbiju

Lindt

Najpoznatiji svetski brendovi čokolada Lindt i Heidi nastavili su širenje maloprodajne mreže otvaranjem novih specijalizovanih prodavnica u našem regionu. Poznati brendovi ipak nisu najavili skoriji dolazak i na srpsko maloprodajno tržište.

Maloprodajna divizija švajcarskog proizvođača čokolade Lindt planira da u saradnji sa kompanijom JLL (Mađarska) nastavi širenje maloprodajne mreže u Budimpešti otvaranjem nove specijalizovane radnje.

"Na osnovu dosadašnjeg iskustva na mađarskom tržištu, radujemo se našem drugom projektu sa kompanijom Lindt. Uspešno pokretanje prve radnje pružilo je solidne temelje za širenje maloprodajne mreže i uveren sam da će i naša nova prodajna jedinica imati sličan uspeh", izjavio je Mate Bologh, direktor prodaje Lindt-a u Mađarskoj.

Lindt Retail sa više od 410 prodavnica širom sveta pravi ekspanziju:

Kompanija Lindt je svoju maloprodajnu diviziju osnovala 2009. godine i danas predstavlja jedan od najbitnijih faktora u kompaniji. Cilj geografske ekspanzije bio je jačanje Lindt-ovog prisustva sopstvenom prodajom u urbanim sredinama - tržnim centrima i centralnim gradskim zonama velikih gradova. U poslednjih pet godina globalno prisustvo sopstvene maloprodajne mreže uspešno je napredovalo kroz različite koncepte prodavnica, osmišljeni sa jasnim natpisom za povećanje vrednosti brenda i za pozicioniranje kompanije Lindt kao lidera u segmentu premium čokolada. Kompanija trenutno poseduje više od 410 sopstvenih prodavnica, dok je godišnji promet veći od pola milijarde franaka.

Istorija Lindt-a:

Lindt je svoju priču započeo 1845. godine otvaranjem prve poslastičarnice u centru Ciriha. Kompanija se više puta u svojoj istoriji susretala sa velikim izazovima, usled čega je dolazilo i do pada prodaje i gubitka velikog dela kupaca. Nakon završetka drugog svetskog rata kompanija je beležila veliki rast prodaje i ostvarila velike uspehe ulaskom na tržišta Italije, Nemačke i Francuske. U 2014. godini Lindt Group je najvećom akvizicijom u svojoj istoriji preuzeo kompaniju Russell Stover SAD. Lindt Group danas poseduje proizvodne kapacitete u Švajcarskoj, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Austriji i SAD.

Heidi Chocolat - novi maloprodajni igrač u Rumuniji:

Švajcarski proizvođač čokolada Heidi nedavno je u Rumuniji otvorio svoju prvu prodavnicu smeštenu u blizini centra Bukurešta. Otvaranje prve prodavnice dolazi kao odgovor na potrebu potrošača da otkriju jedinstvena mesta u glavnom gradu Rumunije. Heidi koji obeležava 25. godina rada je svoj prvi objekat u Bukureštu otvorio u saradnji sa poznatom kompanijom za prodaju sladoleda Moritz Eis.

"Veoma sam uzbuđen što mogu da podelim najavu da je Rumunija dobila svoju prvu Heidi slatku kuću koja nudi najkvalitetnije čokolade. Zahvalan sam našim partnerima koji su nam pomogli da ponudimo kupcima ovakvo mesto. U ponudi se nalazi veliki izbor čokolada koje su ručno rađene", izjavio je direktor Heidi Chocolat, Peter Muller.

Heidi Chocolat osnovala je kompanija Confiseur Laderach AG, jedan od najvećih proizvođača čokolade i konditorskih proizvoda. Heidi je danas jedan od najvećih proizvođača premium čokolada. Kompanija je prisutna u 50 zemalja na šest kontinenata. Brend danas postiže najbolje rezultate u Nemačkoj, Poljskoj, Rumuniji, Austriji, Švajcarskoj, Rusiji i Kini.

Srpsko maloprodajno tržište bez poznatih proizvođača:

Najpoznatiji proizvođači premium čokolada nisu najavili skoriji dolazak na srpsko tržište. Kompanije za sada nemaju u planu otvaranje proizvodnih kapaciteta i prodavnica u Srbiji. Pojedini proizvođači u Srbiji posluju u saradnji sa partnerima i prisutni su u određenom broju maloprodajnih objekata velikih trgovinskih lanaca.

Specijalizovane prodavnice slatkiša u Srbiji trenutno poseduju Soko Štark maloprodaja, SL i Nelly. Kompanija Soko Štark koja poseduje najmoderniju maloprodajnu mrežu najavila je da će nastaviti širenje, kao i da će poslovanje odvijati i kroz franšizni koncept poslovanja.