AmRest otvara 60. Burger King restorana u Rumuniji, nove investicije i u Srbiji sa KFC brendom

AmRest

Kompanija AmRest planira da u narednih nekoliko godina napravi ekspanziju otvaranjem Burger King restorana u Rumuniji. Kompanija je nastavila da investira i u Srbiji modernizovanjem prodajne mreže.

Najveći operater restorana u centralnoj i istočnoj Evropi, kompanija AmRest, planira da napravi snažnu ekspanziju u Rumuniji otvaranjem 60. Burger King restorana u narednih nekoliko godina. Kompanija je krajem septembra započela širenje brenda otvaranjem prvog restorana koji se nalazi u šoping centru Mega Mall u Bukureštu.
"Tržište brze hrane u Rumuniji je dobro razvijeno od konkurencije, ali nije dovoljno. Na osnovu onoga što smo proučavali, primetno je da je Rumunija zemlja sa velikim potencijalom za Burger King restorane. Takođe, postoji veliki potencijal za otvaranje restorana u regionima širom Rumunije. Vidljivo je da su se do sada kompanije fokusirale na Bukurešt i još dva tri veća grada, ali mi smatramo da je upravo veliki potencijal izvan Bukurešta", izjavili su nedavno predstavnici AmRest-a.
AmRest će do kraja godine otvoriti još dva Burger King restorana u Bukureštu, a u planu za 2020. godinu je otvaranje 5-6 restorana van glavnog grada. Do 2024. AmRest će otvoriti ukupno 60. novih restorana, dok će udeo u glavnom gradu biti oko 35%. U prvom restoranu u Rumuniji zaposleno je 40 radnika. Do kraja godine biće zaposleno više od 120 radnika, uključujući i menadžere restorana.

Burger King je osnovan 1954. godine i drugi je po veličini lanac restorana brze hrane u svetu koji posluje na 17.000 lokacija u više od 100 zemalja. Većina Burger King restorana posluje kroz franšizu. Tokom 2018. godine Burger King je u saradnji sa kompanijama SSP i Fraport otvorio prve restorane u Grčkoj. Kako je najavljeno, u prvim talasima ekspanzije predviđeno je otvaranje restorana u svim većim gradovima i na najprometnijim aerodromima.

Kompanija AmRest otvorila je nedavno modernizovani restoran KFC u šoping centru Ušće. AmRest se posednjih godina u Srbiji fokusirao i na otvaranje prvih Drive thru restorana koji se nalaze u sklopu OMV benzinskih stanica u Lapovu i Čukarici.

AmRest u Srbiji:

Kompanija AmRest u Srbiji posluje sa devet KFC restorana, šest u Beogradu, dva u Novom Sadu i jednim na autoputu u Lapovu, kao i sa jednom Starbucks kafeterijom. Prva Starbucks (Starbaks) kafeterija u Srbiji nalazi se u prizemlju šoping centra Rajićeva. Na 175 kvadrata kupcima je dostupan veliki izbor kafa, kao i drugih toplih napitaka, slatkiša, sendviča, sokova...AmRest planira da u Beogradu bude prisutan sa deset kafeterija na atraktivnim lokacijama u gradu.

AmRest Holdings SE:

AmRest je najveći operater restorana u centralnoj i istočnoj Evropi. Kompanija kroz franšizu posluje sa brendovima KFC, Starbucks, Pizza Hut i Burger King, dok u svom vlasništvu poseduje restorane pod brendovima La Taglietella, Bacoa, Blue Frog, KABB i Sushi Shop. Poslovanje se odvija sa 2.000 restorana u 26 zemalja, uključujući Rusiju i tržišta Azije. Pored Srbije, AmRest je u Evropi prisutan i u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Rumuniji, Mađarskoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Francuskoj, Španiji, Portugalu, Belgiji, Italiji, Luksemburgu, Velikoj Britaniji i Švajcarskoj.