Vesti iz trgovine

STOP SHOPIzgradnjom desetog STOP SHOP ritejl parka koji se nalazi u Sremskoj Mitrovici, austrijska kompanija IMMOFINANZ nastavlja širenje svog lanca na prostoru Srbije.

Objekat će se nalaziti na površini od 7000 kvadratnih metara, prostor za izdavanje za preko 20 domaćih i internacionalnih brendova. Takođe će biti obezbeđen parking prostor sa 300 parking mesta. Biće moguća različita kombinacija zakupaca, uključujući modne i kozmetičke brendove, kao i brendove za kućne potrepštine, gastronomiju i razne usluge koje će biti na raspolaganju građanima Sremske Mitrovice.

Izgradnja novog STOP SHOP-a započeta je svečanim postavljanjem kamena temeljca, kojem su prisustvovali gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i menadžer operacija kompanije IMMOFINANZ za Srbiju Joško Piteša. Otvaranje ritejl parka planirano je za avgust 2019. godine.
„Izgradnja 10-og STOP SHOP ritejl parka u Sremskoj Mitrovici potvrđuje naše obećanje koje smo dali 2015. godine kad smo ulazili na srpsko tržište – odlučnost da proširimo naš multinacionalni lanac ritejl parkova. Novi STOP SHOP će građanima Sremske Mitrovice i širem okruženju ponuditi jedinstveno šoping iskustvo“, izjavio je Joško Piteša, menadžer operacija kompanije IMMOFINANZ za Srbiju. “IMMOFINANZ STOP SHOP portfolio uključuje 80 ritejl parkova u devet zemalja i radimo na daljoj ekspanziji kako bismo ojačali našu poziciju vodećeg operatera ritejl parkova u Evropi“, dodao je on.

„Veoma smo zahvalni austrijskom investitoru što je došao u naš grad da izgradi ritejl centar koji je nedostajao Sremskoj Mitrovici u prethodnom periodu. Nadamo se da će STOP SHOP uspešno poslovati i razvijati se u Sremskoj Mitrovici. Lokalna samouprava je spremna da pomogne kao i do sada, da podsetim, jedan od vidova našeg učešća jeste izgradnja pristupne servisne saobraćajnice kao i postavljanje semafora i levog skretanja za objekat. Želimo im uspešne radove na završetku objekta i sa nestrpljenjem čekamo otvaranje“, rekao je Vladimir Sanadar, gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Sremska Mitrovica je grad koji je udaljen 75 kilometara zapadno od Beograda i 60 kilometara južno od Novog Sada sa 37.000 stanovnika i 163.000 stanovnika prigradskih područja. STOP SHOP ritejl park se nalazi u zapadnom delu grada sa pristupom jednoj od glavnih saobraćajnica i pozicioniran je pored jednog velikog supermarketa. Među STOP SHOP zakupcima su i popularni brendovi New Yorker, LC Waikiki, Deichmann, Sport Vision i DM.