Vesti iz trgovine

LegoKompanija LEGO® u saradnji sa svojim partnerom za tržišta Balkana planira da proširi svoju mrežu specijalizovanih prodavnica u Srbiji.

Kompanija Bravotel, deo mađarske grupacije Bravogroup Holdings i ekskluzivni nosilac LEGO® Store za tržišta Srbije i Hrvatske, planira da širi maloprodajnu mrežu u Srbiji otvaranjem nove specijalizovane LEGO® prodavnice koja će se nalaziti u Ušće šoping centru u Beogradu. Bravotel je prvi specijalizovani LEGO® Store u Srbiji otvorio u septembru 2017. godine u sklopu Rajićeva šoping centra koji se prostire na 170 kvadrata, a koji je kupcima ponudio širok asortiman kreativnih igračaka za decu i odrasle, uključujući i ekskluzivne linije proizvoda. LEGO® Store nudi oko 30% artikala koji se mogu pronaći samo u njihovim specijalizovanim radnjama.

Bravogroup Holdings sa svojom kompanijom Bravotel poseduje i dve LEGO® specijalizovane prodavnica u Hrvatskoj, koje se nalaze u Zagrebu u sklopu Arena Zagreb centra i u Splitu u sklopu šoping centra Mall Of Split. Bravogroup je osnovan pre više od 25 godina i danas je jedan od najvećih privatnih grupacija u Mađarskoj.

Naziv LEGO® osmislio je Ole Kirk Kristiansen, osnivač kompanije i bivši predsednik i generalni direktor LEGO® Grupe. Kompanija je osnovana 1932. godine u gradu Bilund u Danskoj i do sada je proizvela više od 700 milijardi kockica.