Vesti iz trgovine

OkovCrnogorski maloprodajni lanac Okov ušao je na tržište Srbije otvaranjem prvog prodajnog centra smeštenog u Beogradu.

Kompanija Okov iz Crne Gore, članica austrijske grupacije "3e Handels und Dienstleistungs" otvorila je prvi prodajni centar u Srbiji koji se nalazi na Bežanijskoj kosi na mestu nekadašnjeg Merkura. Novootvoreni centar u Beogradu je prvi u nizu koji kompanija otvara van granica Crne Gore i prostire se na 10.000 kvadratnih metara. Trgovac je ponudio asortiman iz 13 robnih grupa i ukupno 40.000 proizvoda za uređenje doma, bašte i radionice. Vrednost investicije iznosi više od 10 miliona evra.

"Nakon zaokruživanja teritorije Crne Gore sa 15 savremenih maloprodajnih objekata odlučili smo se za širenje tržišta, a prvi logičan izbor je bio naravno Beograd. Kupovina i opremanje objekta u kojem se nalazimo predstavlja najveću investiciju u istoriji kompanije Okov, zato ćemo dati sve od sebe da centar na Bežanijskoj kosi postane omiljeno mesto svih Beograđana i siguran sam da ćemo opravdati očekivanja u pogledu širine asortimana, kvaliteta proizvoda, srdačne usluge i naravno cena. Ponosni smo što ćemo u ovom objektu zaposliti više od 80 ljudi. Ovom prilikom od srca želim da se zahvalim svima koji su dali svoj doprinos u izuzetno zahtevnim pripremama za otvaranje centra. U narednim godinama trudićemo se da našu ponudu učinimo dostupnom i ostalim kupcima širom Srbije, izjavio je na svečanom otvaranju vlasnik i generalni direktor kompanije Okov, gospodin Gojko Bajović.

"Naša analiza je pokazala da prestonici Srbije nedostaje baš ovakav objekat, nakon čega smo procenili da je sada pravi trenutak da se predstavimo i na ovom tržištu u najboljem svetlu kao zrela i ozbiljna kompanija", saopštili su iz Okova.

Kompanija Okov osnovana je 1994. godine otvaranjem prve prodavnice u Podgorici, dok je dve godine kasnije otvoren i prodajni centar u Nikšiću. 2005. kompanija nastavlja svoj razvoj i širi prodajnu mrežu otvaranjem objekata u Budvi, Bijelom Polju, Baru, Beranu, Herceg Novom, Ulcinju, Kotoru i drugim gradovima. Okov trenutno zapošljava više od 400 radnika. Kupovinom akcija austrijske kompanije "3e Handels und Dienstleistungs" Okov je postao vlasnik „Let's do it“ brenda na teritoriji Crne Gore. Taj čin je snažno uticao na razvoj preduzeća u narednim godinama. Preuzet je savremeni koncept izlaganja robe, spoljašnji i unutrašnji izgled prodavnica i elementi vizuelnog identiteta. 3e-grupa je udruženje stručnih trgovaca gvožđarske branše. Svrha preduzeća je podržavanje i savetovanje pridruženih članica u zemlji i inostranstvu. Promet članica je u 2018. godini iznosio 580,5 miliona evra, od toga samo u Austriji 415,5 miliona. Time se 3e-grupa ubraja u Big Playere na austrijskom tržištu. 271 renomiranih kompanija iz zemlje i inostranstva udružuju svoje kupovne aktivnosti i tako zajedničkim tržišnim konceptima osiguravaju prednost prema konkurenciji.