Vesti iz trgovine

AromaTrgovinski lanac Aroma uspešno nastavlja širenje maloprodajne mreže u Srbiji i Crnoj Gori otvaranjem novih marketa.

Kompanija Domaća Trgovina, članica Expo grupe, nastavlja širenje maloprodajne mreže u Srbiji i Crnoj Gori sa nekoliko novih, savremeno uređenih objekata koji nude širok asortiman robe široke potrošnje. Aroma je u Srbiji otvorila novi market u Sremčici, na adresi Beogradska 78a. Novootvorena Aroma nudi širok izbor proizvoda, uključujući i ponudu na odeljenjima voća i povrća, mesa i delikatesa. Kompanija trenutno u Srbiji posluje sa više od 60 marketa koji se nalaze u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu i Zlatiboru. Godišnji promet u 2017. godini iznosio je 33 miliona evra.

Sa oko 50 marketa u Crnoj Gori, Aroma je jedan od najvećih maloprodajnih lanaca. Kompanija je nastavila da investira u širenje mreže otvaranjem novih marketa. Novi Aroma marketi otvoreni su u Podgorici, na adresama Bratstva Jednistva 43 i Skopska bb u naselju Masline. Domaća Trgovina je u 2017. godini na crnogorskom tržištu ostvarila rast prodaje za 6 miliona više u odnosu na godinu ranije, odnosno na 71 milion evra.

Prvi Aroma market u Srbiji otvoren je 2012. godine, dok su godinu dana kasnije započete i operacije u Crnoj Gori preuzimanjem Delezovih objekata. Poslovanje u Crnoj Gori se odvija i sa diskontima Conto koji se nalaze u Baru, Nikšiću i Podgorici. Prateći svetske trendove Aroma je u odabranim objektima uvela koncept kutka zdrave hrane BioDar. U asortimanu Aroma marketa u Srbiji i Crnoj Gori nalazi se robna marka Montella koja je lansirana 2015. godine, kao i robna marka Conad, jednog od najvećih italijanskih lanaca supermarketa. Sredinom 2018. godine kompanija je u Podgorici, u naselju Donja Gorica otvorila i manji tržni centar koji se prostire na 1.300 kvadrata.