AmRest otvara 200 novih BURGER KING restorana i dovodi novi brend u Srbiju

Burger King

Najveći operater restorana i kafeterija u centralnoj i istočnoj Evropi, kompanija AmRest, planira da otvori 200 novih Burger King restorana. Kompanija planira da u narednih nekoliko meseci otvori i prvu Starbucks kafeteriju u Srbiji.

Burger King i AmRest Holdings SE saopštili su da su postigli sporazum koji predviđa ulazak američkog brenda na nova evropska tržišta i povećavanje prisutnosti u još nekoliko u kojima je do sada poslovao sa malim brojem restorana. Sporazum predviđa otvaranje restorana u Poljskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Slovačkoj i Češkoj. "Naš partner je odličan operator sa pravom kombinacijom tržišne ekspertize i iskustva sa našim brendom Burger King u ovom regionu visokog potencijala", istakao je David Shear ispred Burger King-a. AmRest je prvi Burger King restoran koji radi pod franšizom otvorio 2007. godine. Nezvanično, AmRest planira da na pomenutim tržištima u narednih nekoliko godina otvori 200 novih restorana, a najveće investicije biće preusmerene u Rumuniju. "Ovaj sporazum predstavlja prekretnicu u implementaciji strategije Burger King-a. Imamo jasnu viziju razvoja brenda i zaista smo oduševljeni ovim sporazumom. Čvrsto verujemo da će naša posvećenost razvoju brenda stvoriti veliku vrednost za naše klijente i ključne zainteresovane strane, kao i da će doprineti razvoju AmRest-a u centralnoj i istočnoj Evropi", istakao je Alan Laughlin, direktor ogranka Burger King-a u kompaniji AmRest.

Burger King - Home Of The Whopper:

Burger King je osnovan 1954. godine i drugi je po veličini lanac restorana brze hrane u svetu koji posluje na 17.000 lokacija u više od 100 zemalja. Većina Burger King restorana posluje kroz franšizu. Tokom 2018. godine Burger King je u saradnji sa kompanijama SSP i Fraport otvorio prve restorane u Grčkoj. Kako je najavljeno, u prvim talasima ekspanzije predviđeno je otvaranje restorana u svim većim gradovima i na najprometnijim aerodromima.

AmRest u Srbiji:

Kompanija AmRest u Srbiji posluje kroz osam KFC restorana, šest u Beogradu i dva u Novom Sadu. Od pre godinu dana posluje i prvi KFC Drive restoran koji je otvoren u sklopu OMV benzinske stanice u Beogradu na Čukarici. AmRest je zvanično najavio da će u martu ove godine u Srbiji otvoriti prvu Starbucks (Starbaks) kafeteriju koja će se nalaziti u prizemlju šoping centra Rajićeva.

AmRest Holdings SE:

AmRest je najveći operater restorana u centralnoj i istočnoj Evropi. Kompanija kroz franšizu posluje sa brendovima KFC, Starbucks, Pizza Hut i Burger King, dok u svom vlasništvu poseduje restorane pod brendovima La Taglietella, Bacoa, Blue Frog, KABB i Sushi Shop. Poslovanje se odvija sa 2.000 restorana u 26 zemalja, uključujući Rusiju i tržišta Azije. Pored Srbije, AmRest je u Evropi prisutan i u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Rumuniji, Mađarskoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Francuskoj, Španiji, Portugalu, Belgiji, Italiji, Luksemburgu, Velikoj Britaniji i Švajcarskoj.