Vesti iz trgovine

AmanKompanija Aman iz Surčina nastavlja da investira u širenje maloprodajne mreže preuzimanjem Star Market hipermarketa u Šapcu koji će od sada poslovati pod brendom Aman Plus.

Kompanija Aman preuzela je hipermarket u Šapcu Star Market, na adresi Stefana Lazarevića bb. Star Market se nalazio na mestu nekadašnjeg DIS marketa u tom gradu, a objekat se prostire na oko 4.000 kvadratnih metara sa više desetina parking mesta. DIS market otvoren je krajem 2015. godine i u njegovu izgradnju investirano je nekoliko miliona evra. Porodica Petrović iz Šapca preuzela je hipermarket koji je poslovao nešto više od dve godine pod brendom Star Market.

Povodom otvaranja još jednog Aman marketa većeg formata, trgovac je pripremio posebna akcijska sniženja i poklone za prve potrošače. Aman je danas treći po veličini maloprodajni lanac u Srbiji sa više od 220 marketa različitih formata. Podsetimo, Aman je u proteklih nekoliko godina preuzeo nekoliko maloprodajnih lanaca, među kojima su Višnjica, Interex i nekoliko većih objekata u vlasništvu Mercatora u Srbiji.

Aman je nedavno najavio da će novi Aman Plus tokom ove godine otvoriti i u Kuli koja je nedavno dobila novi Plus Cash&Carry koji se prostire na 5.000 kvadrata, a potrošačima nudi širok asortiman artikala.