Vesti iz trgovine

JumboKompanije Jumbo S.A. i Balfin Group, svečano su otvorile novu Jumbo robnu kuću u Bosni i Hercegovini koja se nalazi u Mostaru.

Grčki maloprodajni lanac Jumbo S.A. sa svojim franšiznim partnerom Balfin Group, uspešno nastavljaju širenje prodajne mreže na Balkanu otvaranjem nove, treće po redu robne kuće u Bosni i Hercegovini koja se nalazi u Mostaru. Balfin Grupa kroz svoju kompaniju u Bosni i Hercegovini Kid Zone trenutno poseduje tri Jumbo robne kuće i zapošljava više od 150 radnika. U novootvorenoj prodavnici koja nudi širok asortiman igračaka i stvari za decu, stvari za uređenje doma, sezonski program i kancelarijski materijal zaposleno je novih 40 radnika. Jumbo je u Bosni i Hercegovini prisutan od 2017. godine sa prodavnicama u Sarajevu i Banja Luci, a u planu kompanije je da širenje prodajne mreže nastavi i otvaranjem objekta u Cazinu, Tuzli i Bijeljini.

U planu za 2019. godinu Jumbo i Balfin Grupa planiraju ulazak u Moldaviju i Crnu Goru. Kroz svoje direktno prisustvo, Jumbo S.A. je najavio da će otvoriti nove prodajne centre u Rumuniji i Grčkoj, dok će početkom naredne godine otvoriti i svoju najveću robnu kuću u Bugarskoj na više od 12.000 kvadrata koja će se nalaziti u Sofiji.

Prvi Jumbo prodajni centri u Srbiji otvoreni su sredinom 2016. godine i nalaze se u vlasništvu kompanije VERO S.A. Svi objekti nalaze se u Beogradu, na lokacijama u Zemun Parku (nekadašnji Univerexport), kao i u sklopu Super Vero centara Novi Beograd, Konjarnik i Voždovac.