Vesti iz trgovine

AdidasNemački proizvođač sportske opreme Adidas, otvorio je svoju prvu radnju u Srbiji sa stadium konceptom koja se nalazi u sklopu tržnog centra Promenada koji je nedavno otvoren u Novom Sadu.

Kako je portalu Retail Serbia iz kompanije saopšteno, prva Adidas radnja sa stadium konceptom u Srbiji, svečano je otvorena u Novom Sadu u sklopu tržnog centra Promenada. Šesta Adidas monobrand radnja u Srbiji i prva ovakvog koncepta nalazi se na prvom spratu (lokal F230) i prostire se na 269 kvadrata prodajnog prostora. Prilikom uređivanja radnje sa stadium konceptom, inspiracija su stadioni i sportski centri - sa tunelom na ulazu, svlačionicama umesto klasičnih kabina, zonom u kojoj se proizvodi testiraju... Kompanija je ovakav koncept prvi put predstavila u Njujorku pre dve godine, dok je na evropskom tržištu prvu stadium radnju dobio London pre pola godine.

Adidas je onovan 1948. godine u Nemačkoj. Kompanija je danas najveći evropski proizvođač i prodavac sportske opreme sa više od 21 milijarde evra prihoda na godišnjem nivou.

Prva Adidas radnja sa stadium konceptom smeštena je u tržnom centru Promenada koji je nedavno otvoren u centru Novog Sada. Kompanija NEPI je u izgradnju najvećeg tržnog centra u Srbiji koji se prostire na 150.000 kvadrata ukupne i 48.000 kvadrata prodajne površine investirala više od 100 miliona evra.