Vesti iz trgovine

DelezAhold Delhaize se sprema za preuzimanje svog konkurenta kako bi ojačao svoju poziciju lidera, a iz kompanije najavljuju nove investicije.

Mega Image Rumunija, filijala Ahold Delhaize Grupe preuzima konkurenta, trgovca Adivin 95 u Rumuniji. Kompanija je trenutno lider na rumunskom tržištu sa više od 620 maloprodaja Mega Image, Shop&Go i Gusturi Romanesti (Ukusi Rumunije). Trgovačka kompanija Adivin 95 osnovana je 1995. godine, a objekti se prostiru na površinama od 400 do 1000 kvadratnih metara. Prodavnice kompanije Adivin 95 poslovale su pod brendom „Supermarketul familiei tale” (Supermarketi vaše porodice) i plasirale su širok asortiman proizvoda, povrće, voće, kobasice, meso, mlečne proizvode, kafe, slatkiše, cigarete i neprehrambene proizvode. Kompanija Mega Image nedavno je ušla po prvi put u zapadni deo zemlje otvaranjem prvih supermarketa u Temišvaru, a menadžment je najavio širenje maloprodajne mreže u svim delovima zemlje.

Ahold Delhaize i dalje drži liderske pozicije u Rumuniji i Srbiji, dok je u Grčkoj i pored povećanja prometa na preko dve milijarde evra izgubio lidersku poziciju na koju je izbio lanac Sklavenitis sa više od 650 supermarketa i blizu tri milijarde evra prometa koliko se očekuje do kraja godine.

Delez u Srbiji: Kompanija Delez Srbija postala je zlatni sponzor Festivala Zdravlja, a na panelima je poslata važna poruka od zdravije ishrane, fizičke aktivnosti do redovnih pregleda. „Zdravlje je nešto što svakom pojedincu treba da bude na prvom mestu. Mi se kao kompanija trudimo da kroz brojne aktivacije kako za zaposlene, tako i za zajednicu ukažemo na značaj prevencije, redovnih pregleda i da edukujemo što veći broj ljudi da usvoje zdravije životne stilove. Zato nam je posebno drago što smo od ove godine postali partneri Festivala zdravlja jer to na najbolji način pokazuje našu spremnost da pružimo doprinos u formiranju zdravog okruženja”, rekla je Mirjana Jovašević direktorka korporativnih komunikacija i održivog poslovanja kompanije Delez Srbija.