Vesti iz trgovine

LidlKompanija Lidl Srbija koja je od 11. oktobra i zvanično otpočela svoje operativno poslovanje u Srbiji organizovala je za predstavnike medija obilazak prodavnice u Vojislava Ilića u Beogradu.

Tom prilikom je generalni direktor Lidl Srbija, gospodin Tomislav Šapina izjavio da su svi zaposleni u kompaniji dali sve ono najbolje što su znali i umeli. On je dodao da je za njihove potrošače ponuđen najbolji odnos kvaliteta i cene i ono što je najbitnije da žele da potrošačima uvek ponude najpovoljniju potrošačku korpu u Srbiji. Savremeno uređeni diskont koji se prostire na oko 1200 kvadrata prodajnog prostora u Vojislava Ilića u Beogradu, samo je jedan od 16 maloprodajnih objekata u Srbiji koji su u četvrtak, 11. oktobra otvorili svoja vrata potrošačima. Kompanija Lidl je srpskim potrošačima pripremila pažljivo biran asortiman od preko 1500 proizvoda, a kako smo se uverili prilikom obilaska prodavnice pored Lidlovih brendova prisutni su i proizvodi SL Takova, Bambia, Carnexa, Mlekoprodukta, ali i proizvođača koji će plasirati meso, mlečne i suhomesnate proizvode, kafu. U ponudi se nalazi veliki izbor Lidlovih čokolada koje poseduju UTZ sertifikat koji predstavlja potvrdu da je sirovina, kakao ili kafa proizvedena u skladu sa načelima održive poljoprivrede. Lidl posebno naglašava da je kafa u njegovoj ponudi 100% bez surogata, a na policama su prisutni kako domaći tako i strani proizvođači kafe. Potrošačima će po prvi put u Srbiji biti ponuđeni i Lidlovi sladoledi koji su prepoznatljivi po svom odličnom odnosu kvaliteta i cene. Objekat poseduje savremeno uređenu samouslužnu pekaru koja nudi širok izbor peciva, bureka i hleba. I pored toga što je u pitanju najnoviji koncept Lidlove prodavnice roba se izlaže u kutijama što omogućava efikasniji rad i nižu cenu proizvoda.

Pored diskonta u Vojislava Ilića br. 143, Lidl je svoje objekte u Beogradu otvorio i na Novom Beogradu na adresi Zemunska 4, na Vidikovcu na adresi Kneza Višeslava 61v, u Borči na adresi Bratstva i jedinstva 2d, i na Voždovcu na adresi Save Maškovića 4. Istog dana Lidl je otvorio i diskonte u Subotici, Novim Sadu, Somboru, Šapcu, Smederevu, Kragujevcu, Užicu, Boru, Nišu, Zrenjaninu i Leskovcu.

Radno vreme svih Lidlovih marketa je od ponedeljka do nedelje od 08 do 22h. Kompanija je otvorila i call centar za potrošače 0800 191199. Pored gotovinskog i plaćanja karticama Dina, Visa, Mastercard i Maestro, Lidl je svojim potrošačima omogućio i plaćanje čekovima od 30 do 150 dana.

Podsetimo, Lidl je u junu ove godine otvorio logistički centar u Novoj Pazovi koji se prostire na 45.000 kvadrata sa kapacitetom od 30.000 paletnih mesta. Lidl je svoje poslovanje u Srbiji registrovao krajem 2010. godine, a u 2015. počela je izgradnja prvog objekta u Smederevu. Do kraja godine kompanija je najavila da će otvoriti diskonte na Adi u Beogradu, kao i u Pančevu, Kikindi, Jagodini, Kruševcu, Inđiji i Vršcu. Svi objekti kompanije Lidl poseduju parking, a kako su potvrdili iz sedišta kompanije, u planu je dalje širenje maloprodajne mreže i pozicioniranje i u centralnim gradskim zonama kako bi se što više približili svojim potrošačima.