Starbucks najavio otvaranje 300 kafeterija - uskoro i na srpskom tržištu

Starbucks

Američki lanac kafeterija Starbucks (Starbaks) ulazi na nova evropska tržišta i najavljuje snažnu ekspanziju otvaranjem nekoliko stotina novih objekata.

Lanac kafeterija Starbucks i zvanično je otpočeo svoje poslovanje u Italiji otvaranjem prve kafeterije koja se nalazi u centru Milana. Novootvorena kafeterija, jedinstvena u svetu nalazi se na trgu Piazza Cordusio u velelepnom starom zdanju koje se prostire na 25.000 kvadratnih metara. Objekat poseduje aparat za pečenje kafe, a kupcima je u ponudi veliki izbor kafa iz 30 zemalja sveta, kao i širok izbor pića i hrane. Kompanija planira da u narednih nekoliko godina napravi snažnu ekspanziju u Italiji otvaranjem 300 kafeterija širom zemlje. Starbucks je osnovan 1971. godine u Sijetlu i danas je prisutan na 24.000 lokacija širom sveta.

Starbucks Srbija: Kompanija AmRest najavila je u junu da će do kraja godine otvoriti prvu Starbucks kafeteriju u našoj zemlji koja će se nalaziti u Beogradu. AmRest Holding je najveći operater restorana u Centralnoj i Istočnoj Evropi koji je prisutan u 16 zemalja sa više od 1600 objekata.

Starbucks u regionu: Američki lanac i njegov franšizni partner u Rumuniji najavili su otvaranje još jedne kafeterije u Bukureštu. Starbucks je u Rumuniji prisutan već 11 godina i trenutno posluje u 9 gradova na više od 30 lokacija. Starbacks nastavlja širenje i u Bugarskoj u kojoj otvara dve nove kafeterije koje se nalaze u Plovdivu na 240 kvadrata i u Varni koja se prostire na 160 kvadrata, dok su nove investicije usmerene i na modernizaciju prvih kafeterija koje su otvorene pre 10 godina.