Vesti iz trgovine

Rewe Nemačka Rewe Grupa planira da narednih godina otvori veliki broj Penny maloprodaja, kao i da poveća kapacitete u distributivnim centrima u našem regionu.

Penny je u 2017. godini otvorio 21 market u Rumuniji, dok se do kraja godine očekuje još nekoliko novih otvaranja. Daniel Cross, generalni direktor Penny-a u Rumuniji je izjavio da će se nastaviti snažna ekspanzija u mestima koja broje 100.000 stanovnika. On je dodao, da će tokom sledeće godine Rewe Grupa sa falijalom Penny u toj zemlji otvoriti do 25 novih prodavnica, a da se narednih godina planira da maloprodajni brend nemačke Grupe bude prisutan na čak 400 lokacija širom zemlje. Kompanija u izgradnju novog Penny marketa investira u proseku oko dva miliona evra, dok je taj iznos oko 500.000 evra ako se otvara u izgrađenom objektu. U planu je i širenje kapaciteta u distributivnim centrima koji se nalaze na tri lokacije u zemlji.

Penny je deo Rewe Grupe koja postiže odlične rezultate sa širenjem diskont brenda u Rumuniji. Tokom 2016. godine, trgovački lanac je ostvario promet od 2,86 milijardi leja, što je povećanje za oko 8%, dok profit iznosi 23,75 miliona leja, što je povećanje za oko 85%. Penny marketi prisutni su i na tržištima Italije, Nemačke, Mađarske, Austrije i Češke.