Vesti iz trgovine

IkeaČuvena švedska fabrika nameštaja “Ikea” zainteresovana je za privatizaciju vranjanske fabrike nameštaja “Simpo”, potvrdio je predsednik kompanije iz Vranja Dragan Tomić. “Veliki posao bi mogao da se sklopi već sredinom naredne godine, ako se sve kockice sklope”, rekao je Tomić za beogradske “Večernje novosti”.

Tomić navodi da je plan da se sa “Ikeom”, čija je delegacija ove sedmice posetila Vranje, napravi “velika fabrika za nameštaj od masiva i komadni nameštaj u visokom sjaju, koji prodire u Evropi i u svetu i da se modernizuju postojeći kapaciteti”. “Ikea” je jedna od najvećih kompanija nameštaja u svijetu, koja je osnovana 1943. godine i do danas ima 254 prodajna centra u 35 država sveta.

Demant?

Ikea" nije zainteresovana za kupovinu vranjske fabrike nameštaja „Simpo", niti je sa bilo kim pregovarala o toj akviziciji, tvrdi za Biznis izvor blizak vrhu švedske kompanije, demantujući tvrdnje predsednika „Simpa" Dragomira Tomića da će od sredine 2009. postati strateški partner njegove kompanije, objavljene juče u beogradskim medijima.

Nameštaj “Ikee” poznat je po pristupačnim cenama i specifičnom dizajnu.

 

Izvor: Retail Serbia Portal, Večernje novosti, Biznis