Vesti iz trgovine

ЛентаVeliki ruski trgovinski lanci "Magnit Tender", "OK" i "Lenta" zainteresovani da prodaju proizvode iz Srbije, izjavio je danas ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević. "Pored plasmana proizvoda i Srbije, razgovarali smo i o mogućnostima proizvodnje u Srbiji pod brednovima ovih trgovačkih kompanija", rekao je Milosavljević na zatvaranju Nacionalne izložbe Srbije u Krasnodaru.

Ruske kompanije, kako je rekao, izrazile su veliko interesovanje za plasman srpskih proizvoda, kao što su voće i povrće, mlečni proizvodi, meso i mesne prerađevine, konditorski prozivodi, odeća i obuća, na tržište Ruske Federacije.  On je dodao, kako je objavilo Ministarstvo trgovine, da su otvorene nove mogućnosti za velike infrastrukturne projekte u kojima bi učestvovale srpske i ruske kompanije.
"Nacionalna izložba Srbije bila je odlična prilika za povratak srpskih preduzeća u Krasnodarski kraj, koji je treći u Rusiji po obimu investicija", ocenio je Milosavljević.
Na izložbi, koja je otvorena u Krasnodaru 5. novembra, svoje proizvode i usluge predstavilo je 55 preduzeća iz oblasti poljoprivredno-prehrambene industrije, građevinarstva i projektovanja, industrije nameštaja i opremanja i robe široke potrošnje.

 

Izvor: Blic