Vesti iz trgovine

DuvanKompanija Alliance one tobacco (Alajans van tobako) otvorila je danas u Šapcu savremeni centar za otkup duvana, u čiju je rekonstrukciju uloženo više od milion dolara. Kompanija se bavi proizvodnjom i otkupom duvana od domaćih proizvođača za potrebe kompanije "DIN Filip Moris". Objekat je otvoren nakon tromesečne rekonstrukcije i adaptacije nekadašnje fabrike "Obnova", saopštio je "Alliance".

"Rekonstrukcijom postojećeg objekta dobili smo veće prostorne kapacitete, a otkupljeni duvan biće kontrolisan u boljim uslovima. Novi objekat je u potpunosti kompjuterizovan, što nam omogućuje znatno brži otkup duvana", izjavio je Dušan Cmiljić, generalni direktor "Alajansa" u Srbiji. On je dodao da su u kompaniji zadovoljni kako teče otkup ove godine. "Novi centar nam je olakšao posao, a saradnja sa oko 1.000 domaćih proizvođača duvana se odvija bolje nego prošle godine", rekao je on.

"Šabac je oduvek bio grad otvoren za sve investitore i sa ponosom mogu reći da smo dobili objekat od velike važnosti za razvoj i unapređenje proizvodnje duvana u Srbiji, naročito duvana tipa 'virdžinija' koji se najviše proizvodi u Mačvi", rekao je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, dok je generalni direktor kompanije "DIN Filip Moris" Skip Bornhiter naglasio da je taj savremeni objekat rezultat i nastavak uspešne saradnje uzgajivača duvana u Srbiji i njegove kompanije.

Kompanija Alliance one tobacco, jedan od najvećih svetskih trgovaca duvanskim listom, u Srbiji je prisutna od 2004. godine i otkupljuje duvan za potrebe fabrike duvana u Nišu, u sastavu kompanije Philip Morris International.

Izvor: RTV