Vesti iz trgovine

Frikom logoIndustrija smrznute hrane Frikom kupila je za četiri miliona evra 70 odsto preduzeća Nova Sloga iz Trstenika. Preduzeće za proizvodnju, preradu i promet poljoprivrednih proizvoda Nova Sloga iz Trstenika, u čijem sastavu je fabrika vode mIvela, prodato je toj kompaniji uz obavezu investiranja 11,1 milion evra, kao i da sprovede minimalne obaveze iz socijalnog programa, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Na tender za prodaju 70 odsto kapitala Nove sloge, objavljen 28. marta, stigle su i ponude Delta agrara i konzorcijuma koji su činili Univerzal TPM iz Beograda" i kruševačka Plima M.

Preduzeće Nova sloga je ekskluzivni korisnik prava na eksploataciju vode na polju Mivela kod Veluća, osam kilometara od Trstenika. Eksploataciono polje obuhvata površinu od 4.125 kvadratih kilometara, navodi se u privatizacionom prospektu preduzeća.

Od 2001. do 2006. godine, Nova sloga je prosečno proizvodila 4,4 miliona litara vode "mivela" godišnje. "Mivela" ima visok nivo magnezijuma.

Tokom 2000. godine izgrađen je bunar za eksploataciju vode do dubine od 86 metara, a kapacitet punjenja je 2,3 litra u sekundi. Tom prilikom je izrađen i eleborat kojim je utvrđena značajna izdašnost izvora.

Nova sloga se pored toga što poseduje fabriku mineralne vode bavi skladištenjem i preradom poljoprivrednih proizvoda. Poseduje i vinski podrum sa destilerijom i punionicom pića kapaciteta 7.000 tona, sušaru i fabriku začina, čajeva i zrnastih proizvoda.

Više informacija o preduzeću "Nova Sloga" iz Trstenika

Izvor: B92