Završena prva faza stambeno-maloprodajnog kompleksa Central Garden

Central Garden

Veliki uspeh, kako za stanare kompleksa i kompanije investitore „AFI Europe“ i „Shikun & Binui Group“, tako i za tržište nekretnina predstavlja završetak prve faze projekta Central Garden četiri meseca pre zakazanog roka.

Na proslavi koja je tim povodom upriličena, Partner investitor projekta Central Garden Gili Dekel zahvalio se prisutnima i tom prilikom rekao: „Veliki uspeh u Srbiji je graditi pre roka, ali kada su vam dobavljači zadovoljni, partneri stabilni Central Garden je osigurao svoj uspeh.Bili smo vođeni idejom da stari deo Beograda zaslužuje jedan moderan i jedinstven stambeni kompleks. Napravili smo Central Garden kao novi simbol prestonice čijesu glavne karakteristike visok kvalitet, energetski efikasna gradnja i novi koncept života. Nadam se da ćemo tokom sledeće godine pokrenuti neke nove projekte jer smatram da je Srbija zemlja koja je izuzetno atraktivna za mnoge kompanije i strane investitore, a nama je želja da dalje razvijamo našu saradnju“.

U septembru mesecu započeta je izgradnja druge faze stambeno-poslovnog kompleksa Central Garden i ona podrazumeva izgradnju dve zgrade sa 89 stambenih jedinica, a ceo kompleks biće završen u naredne četiri godine.

Prvi kondominijum u centru Beograda omogućiće svojim stanarima da budu u žiži dešavanja, ali da istovremeno mogu da zadrže nivo kvaliteta stanovanja koji podrazumeva mir, privatnost i uživanje u privatnoj zelenoj oazi koja će se nalaziti unutar kompleksa. U prilog atraktivnosti kompleksa za tržište i jedinstvenom spoju lokacije i kvaliteta koji kupci prepoznaje govori činjenica da je prva faza rasprodata i da je od početka gradnje i prodaje druge faze prodato 50% stambenih jedinica.Od početka izgradnje kompleksa Opština Palilula oživela je kao gradski kvart koji Beogradu vraća stari duh i sjaj. Investitori ovog projekta trudili su se da tokom proteklih godinu dana ne ulažu samo u kvalitet stambeno poslovnog kompleksa Central Garden, već i u razvoj i promociju ove gradski opštine i to kroz rad sa decom i umetnicima. Central Garden ugostio je prvi “Karneval umetnosti na Paliluli” kao i manifestaciju humanitarnog karaktera “Osmeh Palilule”.

Izraelski investitor AFI Europe tvorac je renomiranog prvog i jedinog poslovnog parka u Srbiji, Airport City u Beogradu, i od 1997. godine prisutan je na tržištu Evrope. Fokusirani na razvoj stambenih i komercijalnih projekata velikih razmera, AFI Europe svoju delatnost širi i na šoping centre, poslovne parkove i kancelarijske prostore. Projekti su locirani u Bugarskoj, Češkoj Republici, Nemačkoj, Mađarskoj, Litvaniji, Poljskoj, Rumuniji i Srbiji.

AFI Europe je međunarodna kompanija sa samostalnim investicioni fondom čiji su fokus projekti iz oblasti nekretnina, infrastrukture i industrije. Ova kompanija je tokom svog poslovanja osvojila veliki broj prestižnih nagrada iz oblasti nekretnina i građevinarstva. Neke od najreprezentativnijih nagrada u svetu nekretnina su one koje dodeljuje EuropaProperty a kompanija AFI Europe se može pohvaliti nagradom „Kompanija godine“ za 2012. godinu. Predsednik Upravnog odbora ove kompanije je gospodin Lev Leviev.

Drugi investitorprojekta, kompanija Shikun & Binui Group, na tržištu je prisutna od 1920. godine danas je vodeći igrač na izraelskom tržištu u oblasti građevinarstva i realizaciji infrastrukturnih projekata u Izraelu. Grupacija Shikun & Binui osim u Izraelu, svoje projekte razvija i u inostranstvu sa velikim iskustvom i rezultatima i izgradnji rezidencijalnih kompleksa, privatnih i javnih objekata kao radu na velikim poduhvatima u oblasti saobraćajne infrastrukture, ekologije, prečišćavanja vode i desalinizacije kao i međunarodnih razvojnih projekata. Ono po čemu se ova kompanija razlikuje od ostalih jeste razvijena svest o očuvanju životne sredine u kojoj se gradi te u tom smislu kompanija Shikun&Binui Group ulaže svoja sredstva u reciklažu i promociju separacije građevinskog materijala u cilju očuvanja prirode.