MK Group kupila PIK Bečej

MK Group logo

Kompanija MK Group danas je kupila Poljoprivredni kombinat (PIK) Bečej za 45,5 miliona evra, iznevši na javnoj licitaciji veću ponudu od drugog učesnika licitacije, Industrije mesa Matijević.

MK Group i Industrija mesa Matijević bili su jedini učesnici licitacije, čija je početna cena iznosila 42,7 mil EUR. Oni su u roku dostavili bankarske garancije u iznosu od 17,1 miliona evra.

“Na tržištu Srbije smo već prepoznati kao lider iz oblasti poljoprivrede, pa je kupovina Poljoprivrednog kombinata (PIK) Bečej u potpunosti u skladu sa našim strateškim ciljem. Još je rano govoriti o planovima, ali cilj nam je da napravimo modernu kompaniju po evropskim standardima. U narednom periodu plan nam je da primimo određeni broj radnika i njihov broj će se sigurno povećavati u budućnosti u zavisnosti od toga kako će se određeni segmenti kompanije poboljšavati, širiti i unaprediti“, izjavio je povodom kupovine Jovan Purar, direktor MK Group.

Poslovni sistem MK Group jedan je od najvećih poljoprivrednih proizvođača u Srbiji, sa uspešnom poslovnom istorijom iz oblasti poljoprivrednog biznisa. Kompanija je na domaćem tržištu prepoznata kao jedan od najvećih proizvođača poljoprivrednih kultura poput šećerne repe, pšenice i kukuruza.