Vesti iz trgovine

Trayal standTrayal (Trajal) iz Kruševca je potpisao danas tri ugovora iz oblasti gumarske proizvodnje vredna skoro pet miliona evra. Očekuje se da će ovi ugovori biti osnova za dalje kvalitetno poslovanje te kompanije i snažan podsticaj u procesu privatizacije.

Potpisan je ugovori sa firmom "Dom Križevci" iz Hrvatske vredan 1,1 milion evra za prodaju guma, kao i ugovor o plasmanu guma na srpskom tržištu sa kompanijom "Nikom" iz Kragujevca u vrednosti od 102 miliona dinara. Treći ugovor je sa kompanijom "Pro tajer internacional" iz Beograda na tri miliona evra, a za uslugu koju će vršiti Trajalove gumarske fabrike.

"Ova tri ugovora su osnova za dalje kvalitetno poslovanje i verujem da će biti snažan podsticaj u našem procesu privatizacije, pre svega u odnosu na to šta radnici mogu da očekuju. Mogu da očekuju stabilnost jer ovi ugovori, svaki iz svog domena, pružaju jaku osnovu za sledeću godinu, za proizvodnju i za prodaju", kazao je novinarima generalni direktor "Trajala" Miloš Nenezić.

Ugovori iz oblasti gumarske proizvodnje, kako je dodao, obezbedjuju potencijalnom kupcu u postupku privatizacije mogućnost da dodje u fabriku koja je uposlila svoje kapacitete.

Korporacija Trayal je krajem 2006. godine privatizovana od bugarske kompanije Brikel, ali je taj ugovor raskinut krajem 2013.godine. 

Izvor: Beta