Vesti iz trgovine

Zgrade kompleksMađarska kompanija Central European Estates (CEE) vlasništvo izraelskog biznismena Yuli Ofer-a, kupila je u Jagodini plac za izgradnju tržnog centra za tri miliona evra. Kompanija CEE, sa izraelskom firmom "Big Shopping Centers", planirala je u naredne tri do pet godina da u Srbiji izgradi 15 do 20 tržnih centara, a u svaki će investirati od 20 do 50 miliona evra.

Prva nekretnina koju je kompanija CEE izgradila u Srbiji je „Europe business centar”, poznatiji kao „Atrijum”, u Bulevaru Mihajla Pupina, a njihov sledeći projekat trebalo bi da bude „Megacentar” - veliki tržni centar na kilometar i po od autoputa Beograd - Novi Sad. Inače, jedan od vlasnika CEE, Yuli Ofer (82) jedan je od najbogatijih Izraelaca, čija porodica kontroliše više od četiri milijarde dolara.

U Jagodini sada rade dva supermarketa (Maxi), kompanije "Delta" i jedan mini-maxi (bivši "Cemarket") i DIS market, kompanije DIS, a otvaranje tržnog centra do kraja godine u ovom gradu najavila je kompanija "Tuš" iz Slovenije, koja ima supermarkete u Beogradu, Novom Sadu, Somboru, Subotici.