Vesti iz trgovine

Delta MaxiKompanija “Delta Maksi” otvorila je svoj prvi prodajni objekat u Federaciji Bosne i Hercegovine, u Jajcu. Supermarket “Maksi” površine 2.000 kvadratnih metara, gde je zaposleno 42 radnika, počeo je u utorak da radi, a više hiljada ljudi je još u prepodnevnim časovima strpljivo čekalo u redu, jer prvog radnog dana “Maksija” čekala su ih prijatna iznenađenja i velika sniženja. Pojedini prehrambeni proizvodi, hemijski artikli i tehnička roba bili su jeftiniji i do 50 odsto.

U maloprodajnu mrežu BiH do sada je, inače, uloženo 35 miliona evra, Crne Gore 43, a Bugarske 100 miliona evra. Kako je ranije i najavljeno, kompanija “Delta Maksi” planira znatne investicije u razvoju svoje maloprodaje na okolnim tržištima. “Deltine” investicije i poslovi, dakle, sve više će biti okrenuti inostranstvu. Do kraja ove godine na tri inostrana tržišta uložiće 180 miliona evra.
Ako nastavi ovim tempom, realno je očekivati da 2009. godine
posluje na sedam tržišta, a već 2010. godine “Delta Maksi” će imati veći prihod u inostranstrvu, nego, recimo, u Srbiji. Ali, ne zato što će stati sa razvojem u matičnoj zemlji, nego što će imati već razvijenu internacionalnu maloprodajnu mrežu, procenjuju u ovoj kompaniji.
Inače, do sada “Delta Maksi” već posluje na tri okolna tržišta, u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Bugarskoj. Nedavnim potpisivanjem predugovora sa slovenačkom firmom, o izgradnji šoping-mola u Ljubljani, ulazi i na četvrto tržište, a drugo na teritoriji Evropske unije. Do kraja ove i početkom naredne godine najavaljuju i izlazak na tržišta Ukrajine, Albanije, Makedonije, a u daljoj budućnosti pokriće i tržište Belorusije i Moldavije.

Donacija
Domu kulture iz Jajca kompanija “Delta Maksi” poklonila je pet računara, pa će na ovaj način formirati gradski internet-centar, koji će biti besplatan za stanovnike ovog grada.

 

Izvor: Večernje Novosti