Avantura MOL Grupe za studente: UPPP 2015.

MOL logo

MOL Grupa pokreće, sada već drugu godinu zaredom, međunarodni program za pronalaženje talenata UPPP. Ovogodišnji moto, "Avantura je pred tobom...", odražava samu suštinu konkursa.

Pozivaju se studenti da se do 15. oktobra prijave za program putem UPPP onlajn simulacione igre gde će se takmičiti u virtuelnom scenariju preko Interneta i rešavati industrijske i strateške zadatke koje osmisli MOL Grupa. Tri prva tima će se onda takmičiti za glavnu nagradu, a najtalentovaniji imaju priliku da otpočnu karijeru u MOL Grupi kroz naš 18-mesečni "UPPP program zapošljavanja u tehničkoj struci".

Pozivaju se studenti u oblasti geologije, naftnog inženjeringa ili upravljanja projektima u inženjeringu da se prijave za onlajn takmičenje na sajtu www.uppp.info u periodu od 24. septembra do 15. oktobra. Da bi se pripremili za onlajn simulaciju, potrebno je da pozovu prijatelje ili potraže potencijalne članove tima u registracionoj bazi podataka i odaberu ih na osnovu države, univerziteta ili određene oblasti studija. Prvih pet ekipa će se takmičiti u finalu uživo u Budimpešti za ukupni nagradni fond od 25.000 EUR, a najtalentovaniji mogu da dobiju ponudu za posao ili priliku da učestvuju u "UPPP programu zapošljavanja u tehničkoj struci" koji realizuje MOL Grupa.

MOL Group posebno podstiče mlade studentkinje da se prijave za UPPP program. Hina Arshad je mlada žena koja radi kao inženjer proizvodnje-pripravnik u kompaniji MOL Pakistan. Njen savet novim generacijama učesnika u UPPP programu je: “Učesnici će se suočiti sa prilikama, izazovima i različitostima. Studenti će moći da testiraju veštine i tehničko znanje i suoče se sa izazovom koliko efikasno mogu da primene te veštine i znanje kako bi stvorili nešto vredno i bili produktivni. Komuniciraće i sarađivaće sa ostalim studentima iz različitih miljea i kultura. Verujte u sebe, prijavite se i dokažite se!”

Zdravka Demeter Bubalo, Potpredsednik MOL Grupe za ljudske resurse, dodala je: "Ponosni smo na nagradne programe za pronalaženje talenata koji se razlikuju od tradicionalnih načina zapošljavanja budućih kadrova i nude jedinstveni pristup razvoju mladih stručnjaka. Ove godine nastavljamo avanturu sa još većim entuzijazmom i nudimo najboljim studentima koji se kvalifikuju izazov u stvarnom životu i priliku da se pridruže Sektoru za istraživanje i proizvodnju MOL Grupe. UPPP program je namenjen onim studentima koji traže nove avanture i žele da otpočnu karijeru u naftnoj i gasnoj industriji, navodi se u saopštenju MOL Grupe.