BASF obeležio 150 godina postojanja

Basf

BASF, vodeća hemijska kompanija na svetu, čiji proizvodni program obuhvata hemikalije, plastiku, proizvode za oplemenjivanje, sredstva za zaštitu bilja, fine hemikalije, naftu i gas, ove godine obeležava 150.godina postojanja.

U 2014. godini BASF je s preko 113.000 zaposlenih širom sveta ostvario promet veći od 74 milijardi EUR. U Srbiji je BASF prisutan preko 20 godina i spada u red vodećih firmi u hemijskoj branši. Širok asortiman proizvoda plasira se preko firme BASF Srbija d.o.o. Beograd na tržišta Srbije, Makedonije i Republike Srpske.

Povodom obeležavanja, kompanija BASF je školarcima u Srbiji poklonila igralište za inovacije. Oko 3.000 učenika iz svih krajeva imalo je priliku da se upozna kroz čarobni svet nauke, koji su im pokazali studenti, profesori, mladi istraživači kao i naučnici.
''BASF neprekidno stvara inovacije koje su promenile naš život čineći ga boljim i kvalitetnijim. Da bismo to nastavili da činimo i narednih 150 godina, moramo obrazovati i edukovati mlade, kako bi na vreme shvatili značaj nauke za budućnost čovečanstva, koje je pred najozbiljnijim izazovima ikada'', ističe Mihael Nam, direktor BASF-a za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju.

Pripremio: Žarko Grozdanić