Tetra Pak - kroz igru do svesti o značaju recikliranja

Tetra Pak logo

Tokom proteklog vikenda park „Manjež“ je bio domaćin VI Beogradskog festivala cveća gde je i ove godine kompanija Tetra Pak® zauzela svoje mesto u jednom od najlepših kutaka Manježa.

Čitav vikend je protekao u promociji zaštite životne sredine i obnavljanja prirodnih resursa a Tetra Pak zona je i ove godine postala prava mala fabrika reciklaže.

Tokom oba festivalska dana posetioci su bili u prilici da prisustvuju demonstraciji procesa reciklaže upotrebljene Tetra Pak ambalaže, od pravilnog pražnjenja i odlaganja upotrebljene ambalaže do pravljenja papira. Na taj način, građani su na licu mesta mogli da vide kako njihov ambalažni otpad ponovo postaje vredan materijal od kojeg se stvaraju novi proizvodi.

Mnogi su zajedno sa svojom decom bili učesnici akcije “Moja prva biljka, moja prva reciklaža”. Svi učesnici akcije su donošenjem najmanje 5 upotrebljenih tetra pak pakovanja za recikliranje, na poklon dobili sadnicu, navodi se u saopštenju kompanije Tetra Pak Srbija.

Tetra Pak je vodeća svetska kompanija za proizvodnju rešenja za preradu i pakovanje prehrambenih proizvoda. Usko sarađujući sa našim kupcima i dobavljačima, mi pružamo bezbedne, inovativne i ekološki ispravne proizvode koji svakog dana ispunjavaju potrebe stotina miliona ljudi u više od 170 zemalja širom sveta. Sa više od 23.000 zaposlenih u preko 80 zemalja, mi verujemo u vođenje odgovorne industrije i održivi pristup poslovanju. Naš moto, "ŠTITI ŠTO JE DOBRO" (eng,PROTECTS WHAT'S GOOD™), odražava našu viziju da hranu učinimo bezbednom i dostupnom svuda.