Organsko voće i povrće u METRO objektima u Zemunu i Vidikovcu

Bio

Organsko voće i povrće, čija je proizvodnja bazirana isključivo na ekološkim principima, od 28. septembra je u ponudi u METRO Cash & Carry Zemun i Vidikovac.

Svuda u svetu organska hrana se smatra za temelj dobrog zdravlja. Organsko voće i povrće, zdravije je od standardno uzgajanog, jer isključuje upotrebu sintetičko – hemijskih sredstava, a METRO Cash & Carry Srbija dodatno proverava standarde i garantuje kvalitet proizvoda. Kod većine organski proizvedenih namirnica, pored toga što su zdravije i bezbednije za potrošače, one imaju i bogatiji nutritivni sastav, sadržaj vitamina i bolji ukus.

Iz asortimana organskog povrća, proizvođača Gimel iz Bugarske, METRO Cash & Carry izdvaja: čeri paradajz, zelenu papriku, krastavac, paradajz, tikvice, šargarepu, beli luk i đumbir. Od organskog voća u METRO ponudi nalaze se, pomorandže, limun, kivi, grejpfrut i kruške.

Korporacija GIMEL JSC sa sedištem u Sofiji, Bugarska, koja objedinjuje četiri kompanije, bavi se proizvodnjom, pakovanjem, i prometom organskog voća i povrća. Njihovi proizvodi poznati su u regionu i širom Evrope po ekološkoj proizvodnji, kvalitetu i dokazanom poreklu proizvoda, navodi se u saopštenju kompanije METRO.