Vesti iz trgovine

Tuš trade d.o.o.Slovenački trgovački lanac "Tuš" otvorio je danas supermarket u Novom Sadu u koji je uložio 260 miliona dinara. Novi supermarket u Novom Sadu ima više od 14.000 artikala, a radiće i vikendom.
Supermarket se nalazi u Novom naselju, površine je 1.550 kvadratnih metara i zapošljava 42 radnika, naveo je direktor "Tuš trejda Srbija" Tomaž Križaj. On je najavio da će "Tuš", posle Sombora i Novog Sada, u junu otvoriti supermarkete u Beogradu i u Subotici, a na jesen i u Jagodini i Sremskoj Mitrovici.

Dodao je da je namera "Tuša" da u Srbiji otvori još 100 prodajnih objekata i precizirao da je "Tuš" trenutno vlasnik 30 lokacija u Srbija i da će na tom tržištu u ovoj godini biti investirano 40 miliona evra.

Poslovni sistem "Tuš", koji zapošljava oko 4.000 radnika, ukupno će u Srbiji, Bosni i Hercegovini i u Makedoniji uložiti 80 miliona evra u 2008. godini. Križaj je dodao da je 80 odsto snabdevača supermarketa "Tuš" iz Srbije, a ostala roba je iz uvoza i Slovenije. Prema njegovim rečima, porodična firma "Tuš" je kompanija sa najbržim godišnjim rastom u Soveniji u proteklih osam godina i najveće porodično preduzeće u toj državi.

Kompanija je danas novosadskoj Klinici za ginekologiju i akušerstvo poklonila 80 hiljada dinara za nabavku neophodne medicinske opreme.

Izvor