Vesti iz trgovine

Stadion_Center-smallJoš jedan tržni centar je u izgradnji, ali ovoga puta je u pitanju nešto neobičnije, "Stadion Shopping Center".

Naime, reč je o tržnom centru koji se gradi na Voždovcu od strane austrijske kompanije „Krammer&Wagner&Illmaier“. On će biti izgradjen na četiri nivoa, s'tim da će se na krovu nalaziti stadion.

 

Ovo je tek treći objekat te vrste u Evropi, a završetak radova se očekuje u oktobru ove godine. 

Ukupna površina ovog objekta će iznositi 74.600 kvadratnih metara. Ovakav tržni centar će biti prava turistička atrakcija.

U prizemlju će biti postavljene apoteke, pekare, banke, kozmetičke radnje i hipermarket, zatim na prvom spratu će biti isključivo modne kuće, na drugom spratu nalaziće se razni butici, dečije radnje, radnje za elektroniku, i još ponešto. A na trećem spratu će biti fudbalski stadion, bioskop i odeljak za hranu i piće sa terasom.

Stadion je dizajniran u skladu sa savremenim standardima koje je propisala UEFA. Praćenje mečeva na ovakvom terenu biće najveća atrakcija kako za turiste tako i za lokalne stanovnike. Tribine ovog stadiona moći će da prime 5.000 gledalaca.